Kancelarija u kamionu Volvo FM

Zakoračite u svoj ured

Miran, profesionalan i odlično opremljen – to je radno mjesto u kojem ćete željeti provoditi vrijeme. Boje i materijali pažljivo su odabrani. Obline komandne table elegantno zaokružuju prostor. A izuzetno široko vjetrobransko staklo pruža vam sjajnu kontrolu ceste.

Nova komandna ploča u kamionu Volvo FM

Sve nadohvat ruke

Bez naginjanja. Bez istezanja. Bez odvraćanja pažnje s ceste. U kamionu Volvo FM vaši instrumenti su tačno tamo gdje su vam potrebni. Najvažnije informacije samo su jedan pogled od vas. A prilagodljivi prekidači obezbjeđuju da funkcije koje najčešće koristite budu najbliže ruci. 

Puno novih mogućnosti za odlaganje u novom kamionu Volvo FM

Puno prostora za vašu opremu

Od olovaka i kopči do telefona i omiljene šoljice – sitnice često pomažu u obavljanju posla. Zato smo stvorili puno korisnog prostora za odlaganje. Prostrana prednja strana, prostor iza ležaja, prednji i stražnji pretinci za odlaganje mogu se precizno prilagoditi vašim potrebama. A mnoštvo pretinaca pomaže u organizaciji stvari kao što su dokumenti. Tu su čak i držač za računar, korpa za otpadni papir i preklopni držač za bocu od dva litra.

Novo udobno sjedište vozača u kamionu Volvo FM

Da li udobno sjedite?

Sjedište vozača pruža izuzetnu potporu, raspon i prostor za noge. Može se podesiti 20 cm prema naprijed ili nazad, kao i 10 cm po visini. Sjedit ćete udobnije nego ikada.

Upravljač kamiona Volvo FM može se podesiti vertikalno i nagnuti

Vaš savršen položaj za vožnju

Kolo upravljača može se podesiti 90 cm po visini i 28 stepeni po nagibu. Praktično se reguliše nožnom pedalom, a lako se sklapa i sprema prilikom ulaska u kabinu i izlaska iz nje. Ergonomski dizajn nudi različite mogućnosti držanja pa će vam cijeli dan biti prijatno. A imate i mogućnost presvlačenja kožom, ako vam je potrebno malo dodatnog luksuza.

Sistem za usluge kamiona Volvo FM

Sistem za usluge, informacije i zabavu.

jednostavna navigacija Dynafleet, poboljšana komunikacija i kvalitetna audio zabava. Integrisani sistem za usluge, informacije i zabavu kompanije Volvo Trucks donosi sve te funkcije putem jednog interfejsa – dodirnog ekrana veličine sedam inča. Upravljanje je moguće ručno, glasovnim komandama i pritiskom dugmadi na upravljaču.

Doživite svoju kabinu na nov način.

Jednostavna upotreba kamiona Volvo FM

Jednostavna upotreba

Pojednostavite upravljanje uslugama, informacijama i zabavom. Osjetite prednosti: naprednije i bezbjednije iskustvo vožnje, lakšu navigaciju i efikasnije upravljanje voznim parkom.

Ovaj sistem predstavlja kombinaciju jedinice za audio funkcije i zabavu u kabini te funkcija sistema Dynafleet i navigacije.

Integracija usluga, informacija i zabave znači lakše upravljanje. Dodirnite ekran, pritisnite dugme na upravljaču ili upotrijebite glasovnu komandu. Šta god vam najbolje odgovara.

Prikaz enterijera, pogled od 360˚

U nastavku se nalazi interaktivni prikaz enterijera kabine. Kliknite na okvire s tekstom da biste saznali više. Kliknite na „Cijeli ekran“ za još bolji doživljaj. Opisane karakteristike i funkcije su opće i mogu da budu različite u odnosu na karakteristike i funkcije vašeg kamiona.

Pronađite najbližeg distributera

Neka vam bude prijatno

Postavite željeni položaj za vožnju. Isprobajte ležaj. Uživajte u pogledu. Lokalni distributer kompanije Volvo Trucks upoznaće vas sa svim karakteristikama kabine kamiona Volvo FM.

Pronađite najbližeg distributera