Videosnimka koja objašnjava prednosti zajedničke kočnice

Proširena kočnica

Kada se okrećete ili vozite nizbrdo skliskom cestom, nova proširena kočnica modela Volvo FM uskače kako bi pomogla u sprečavanju bočnog otklizavanja. Djeluje impulsnim kočenjem prikolice, što povećava efikasnost kočenja cijele kompozicije. Proširena kočnica može se aktivirati automatski u opasnim situacijama, na brzinama do 50 km/h. Zajednička kočnica dostupna je za tegljače i klasične kamione.
Videosnimka koja objašnjava prednosti sistema za upozoravanje vozača na budnost

Sistem za upozoravanje vozača na budnost

Sistem za upozoravanje vozača na budnost je inteligentan sistem koji prati vaše ponašanje u vožnji. Ako se razlikuje od normalnog i ukazuje na umor, sistem će vas upozoriti putem signala i poruke na ekranu koji će vam savjetovati da se odmorite.
Videosnimka koja objašnjava prednosti automatske regulacije razmaka i kočioni sistem za hitne slučajeve

Automatska regulacija razmaka i upozorenje na sudar sa vozilom ispred

U saobraćaju radarska automatska regulacija razmaka (ACC) pomaže u održavanju bezbjednog razmaka do vozila ispred kamiona, upravljanjem gasom i svim raspoloživim kočnicama. Ako preti opasnost od sudara, upozoravajuća svjetla projiciraju se na prednjem staklu.
Videosnimka koja objašnjava prednosti sistema za bezbjednu promjenu putanje kretanja

Sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja

Kada se aktivira, sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja koristi radarsku tehnologiju za skeniranje mrtvog ugla na strani suvozača. Ako promjena trake nije bezbjedna, na to će vas upozoriti zujalica i treptava ikona pored retrovizora suvozača.
Videosnimka koja objašnjava prednosti elektronskog programa stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Naš elektronski program stabilnosti (ESP) efikasno smanjuje rizik od otklizavanja i prevrtanja. U opasnim situacijama on trenutno interveniše smanjivanjem snage motora i kočenjem na svim točkovima, kao i posebnim usporavanjem kamiona i prikolice. ESP je sada raspoloživ za većinu specifikacija kamiona, kako na tegljačima tako i na klasičnim šasijama.
Videosnimka koja objašnjava prednosti stop svjetla pri naglom kočenju

Stop svjetlo pri naglom kočenju

Ako naglo pritisnete kočnicu, svjetlo kočnice brzo treperi kako bi upozorilo vozila iza vas – jednostavan način izbjegavanja sudara otpozadi koji mogu biti fatalni.

Paket aktivne bezbjednosti

ACC – automatska regulacija razmaka
Sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja
Sistem za upozoravanje vozača na budnost
VT

Nabavite bezbjednosnu nadogradnju

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks i uživo provjerite sisteme podrške vozaču.

Pronađite najbližeg distributera