Kako izgleda podizanje tandemske osovine

Optimalan pogon

Podizanje tandemske osovine je idealno rješenje ako vozite s teškim teretom u jednom pravcu i prazni u drugom. Kad je kamion prazan, jednostavno pritisnite dugme na komandnoj ploči da biste deaktivirali i podigli pogonsku osovinu. Čim utovarite kamion, pogonska osovina automatski će se spustiti i ponovo aktivirati kako bi se obezbijedili maksimalno prianjanje i vozne karakteristike. Sve zajedno traje samo oko 15 sekundi, pa nećete uzalud potrošiti dragocjeno vrijeme.

Podizanje tandemske osovine također može doprinijeti smanjenju potrošnje goriva

Uštedite do 4% goriva

Pogonske osovine stvaraju trenje i otpor kotrljanja guma, što povećava potrošnju goriva. Deaktiviranjem i podizanjem osovine kada vam ne treba možete smanjiti potrošnju goriva do 4% prilikom vraćanja s podignutom osovinom. Kao rezultat, vaši će se prihodi znatno povećati. 

Podizanje tandemske hipoidne osovine u praksi

Više upravljivosti

Kada je osovina podignuta, kamion se ponaša kao 4x2 ili 6x2, omogućavajući kraći radijus zaokretanja uz osjetno poboljšanje upravljivosti. Na primjer konfiguracija 6×4 s osovinskim razmakom od 4,6 m može skratiti radijus zaokretanja za više od metar.

Bolja vuča

Treba vam bolje prianjanje? Ako to dopuštaju ograničenja opterećenja osovine, jednostavno pritisnite dugme na komadnoj ploči kako biste prebacili teret na jednu pogonsku osovinu. To se čak može obaviti i tokom vožnje pri maloj brzini.

Najava tražilice distributera

Podignite osovinu. Povećajte svoju dobit

Kako biste sami isprobali podizanje tandemske osovine, posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks.

Pronađite najbližeg distributera