Jedinstvena tehnologija

Naša patentirana tehnologija kombinacija je klasičnog hidrauličnog servoupravljača s elektronski regulisanim električnim motorom koji je postavljen na upravljački pogon. ECU (električna upravljačka jedinica) obrađuje ulazne signale iz nekoliko senzora i na osnovu njih utvrđuje kuda se kreće kamion, kao i kakve su namjere vozača. Motor se kontroliše 2000 puta u sekundi po principu “dodavanja i oduzimanja okretnog momenta” kojim se ispravljaju slučajne upravljačke kretnje i dodaje moment kada je potreban.

Volvo dinamičko upravljanje sad je također dostupno na svim konfiguracijama kamiona, uključujući i one s dvostrukim prednjim osovinama.

Videosnimka o tome kako funkcioniše Volvo dinamičko upravljanje

Kako funkcioniše Volvo dinamičko upravljanje

Stabilno i precizno upravljanje na svim brzinama

Vožnja bez napora na svim brzinama

Na velikim brzinama Volvo dinamičko upravljanje održava vašu stabilnost i smjer. A tokom sporog i pažljivog manevrisanja pruža upravljačku silu bez obzira na teret. Savršeno smo ozbiljni kada kažemo da novim kamionom Volvo FM možete upravljati jednim prstom.

Stabilno i precizno upravljanje čak i prilikom vožnje unazad

Unazad. Sada je jednako jednostavno kao i unaprijed.

Eliminisali smo napor pri vožnji potpuno natovarenog kamiona unazad. Volvo dinamičko upravljanje pruža vam savršenu preciznost, upravljanje skoro bez napora i automatski vraća upravljač u neutralan položaj. A uz bolju stabilnost po pravcu bez skretanja možete voziti unazad više od 100 m. 

Stabilan kao voz u svim uslovima

Vožnja ravna kao strijela u svim uslovima

Korekcije smjera nakon kočenja na površini s različitim intenzitetom trenja? Više ih nema. Prelazi preko rupa, brazda i oznaka na cesti? Skoro ih nećete ni osjetiti. Volvo dinamičko upravljanje čak nadoknađuje efekt jakog bočnog vjetra. Dakle, jednostavno popustite držanje upravljača, a kamion neće promijeniti putanju ako vi to ne budete željeli.

Pronađite najbližeg distributera

Vozite dinamično

Obavite najjednostavniju probnu vožnju – obratite se lokalnom distributeru kompanije Volvo Trucks.

Pronađite najbližeg distributera