Ekonomični Volvo Euro 6 dizelski motori

Naši najekonomičniji motori

Naša paleta motora pažljivo je proizvedena tako da uštedi gorivo bez ugrožavanja performansi. Optimizovali smo geometriju komore za sagorijevanje. Projektovane su vertikalne, centralno smještene jedinice pumpa-mlaznica. Veći odnos punjenja goriva…

Mogli bismo beskonačno pričati o svojim tehničkim postignućima. Ono što je, međutim, važnije za ove inovacije jeste razlika koju one čine u vašim konačnim rezultatima. I okolišu.

Upoznajte naše motore
Ekonomičan mjenjač I-Shift

I-Shift – jednostavan, pouzdan i ekonomičan u pogledu potrošnje goriva

I-Shift maksimalno povećava performanse i efikasnost praćenjem i odazivom na težinu vozila, nagib ceste, brzinu i ubrzanje. Smanjuje potrošnju goriva do 5 % u usporedbi s ručnim mjenjačem. A u kombinaciji s tehnologijom stvaranja momenta I-Roll možete uštedjeti do 7 %. A zaista se lako i koristi.

Pozdravite I-Shift
I-See može smanjiti potrošnju goriva za 5%

I-See – gledajte kako vam se smanjuju računi za gorivo

Tokom vožnje I-See koristi informacije o nagibu ceste kako bi upravljao brzinom i promjenama stepena prenosa kamiona na najefikasniji način. Iskorištavanjem kinetičke energije kamiona sistem može smanjiti potrošnju goriva do 5%.

Odgovarajuće gume i pravilno balansirani točkovi uštedjeti gorivo

Podesite geometriju točkova. Povećajte uštede

Upotreba odgovarajućih guma, kao i pritisak u gumama i pravilna geometrija točkova i osovina, mogu smanjiti troškove goriva do 14%. Naša istraživanja širom Evrope pokazala su da dva od tri kamiona imaju nepravilnu geometriju osovina i točkova. Dakle, uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Usluga Savjeti za gorivo podržava uštede goriva

Savjet za gorivo – stalna smanjenja

I dalje pogađajte ciljeve svoje potrošnje. I gledajte kako se smanjuju dok vi postajete efikasniji. Pretplatite se na naš Savjet za gorivo i biće vam dodijeljen lični savjetnik za gorivo. Uz redovne analize, stručno vođenje i praktičnu podršku u trenutku ćete početi štedjeti gorivo, a svake godine postajaćete sve bolji i bolji.

Koliko biste mogli uštedjeti uz Savjete za gorivo?
Sistem Dynafleet i obuka vozača mogu smanjiti potrošnju goriva čak do 7%

Otkrijte snagu koju pokreću podaci

Sistem Dynafleet i obuka vozača zajedno mogu smanjiti potrošnju goriva čak do 7%. 

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš pametni sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Istražite Dynafleet >

 

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, dokazanim sistematskim pristupom stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede – a najefikasnije su u kombinaciji s izvještajima iz sistema Dynafleet.

Volvo obuka vozača >

 

Sistemi za protok zraka štede gorivo i smanjuju emisije

Aerodinamički paket

Aerodinamički paket može poboljšati ekonomičnu potrošnju goriva do 8%. Smanjuje turbulencije i otpor kretanja kroz zrak, te preusmjerava vjetar od prikolice. Uz uštedu goriva i novca, smanjuje i emisije CO2, što je sjajno za okoliš.

VT

Počnite dan na pravi način

Ključ ekonomične potrošnje je pravi početak. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo stručnjak je za uštedu goriva. Zašto ga ne biste zamolili za pomoć?

Pronađite najbližeg distributera