Cijela šasija revidirana je i fino podešena. Sve je zamijenjeno, aktualizirano ili unapređeno kako bi se poboljšala vodljivost.

Niklas Fröjd

Stručnjak za dinamiku vozila u kompaniji Volvo Trucks

Volvo FM s poboljšanom stabilnošću prilikom upravljanja

Stabilan kao voz

Redefinisanjem geometrije prednje lisnate opruge smanjuju sile prevrtanja i značajno poboljšavaju stabilnost upravljanja te pružaju bolji osjećaj kontrole u svim situacijama. Poboljšan prednji ovjes također smanjuje potrebnu količinu korekcija smjera, pa kamion prati vaše komande na autocesti, kao i u najužim zavojima.

Volvo FM sa smanjenim preupravljanjem

Kontrola sila

Promijenili smo i pneumatski ovjes. Dizajn sadrži stabilizatore ispred osovine, patentirane od kompanije Volvo, koji sprečavaju prenos sila ceste na okvir kamiona. Dizajn također sprečava da sile prikolice izazovu zanošenje kod ulaska u zavoj. 

Volvo FM, epska špaga

Volvo dinamičko upravljanje

Najveća stvar od servo-upravljanja. Volvo dinamičko upravljanje koristi "dodavanje i oduzimanje momenta zakretanja" kojim se ispravljaju nehotične upravljačke kretnje i dodaje moment kada je potreban. Rezultat su savršena stabilnost pri velikim brzinama, potpuna kontrola pri malim brzinama i značajno manji pritisak na vaše mišiće.

VT

Nemojte samo vjerovati na riječ

Isprobajte sami vodljivost na svjetskom nivou. Posjetite lokalnog zastupnika kompanije Volvo Trucks – on će vam rado dati ključeve.

Pronađite najbližeg distributera