Volvo dinamičko upravljanje smanjuje naprezanje vrata, leđa i ramena vozača do 85%.

Volvo dinamičko upravljanje

To je donijelo revoluciju u vožnju. Stabilan kao voz pri velikoj brzini. Nadzor bez napora pri maloj brzini. I savršena preciznost pri vožnji unazad. Volvo dinamičko upravljanje povećava silu upravljanja do 85 % i značajno smanjuje naprezanje vrata, leđa i ramena.

Volvo dinamičko upravljanje
Volvo dinamičko upravljanje

I-Shift – najpametniji mjenjač na svijetu

Jednostavan, pouzdan i izuzetno efikasan, I-Shift je promijenio kamionsku industriju. Vozači ga vole jer nema teško kvačilo, nema palicu s kojom se treba boriti, a svaki stepen prenosa savršeno je vremenski određen. Također štedi do 5% goriva, pa ga vole i operateri.

Prebacite se na I-Sync
Novi Volvo FM znači više korisnog tereta

Mnogi kamioni postali su teži. Ne i ovaj. Naš program optimizacije težine bez kompromisa je skinuo 75 kg s modela Volvo FM, budući da je prilagođen primjeni pojedinog kamiona.

Kada se bruto težina vozila približava 18 tona, jedan dodatni kilogram na tegljaču zbog ravnoteže oduzima tri kilograma korisnog tereta. To znači da je gubitak težine kamiona Volvo FM vrijedan tri puta više potencijalne korisne nosivosti – odnosno dodatnih 225 kg. Čini vas produktivnijima. A svaka vožnja postaje profitabilnija.

Savršeno okruženje vozača u novom kamionu Volvo FM

Savršeno radno okruženje – za rad i odmor

Od trenutka kada se popnete u Volvo FM (pomoću izuzetno niske ulazne stepenice) do završetka smjene sve je projektovano tako da budete produktivniji na cesti. A i da vam bude udobnije na kraju dana.

Pogledajte u unutrašnjost kabine
Dynafleet pomaže u maksimalnom povećanju produktivnosti

Dynafleet – maksimalno povećajte svoju produktivnost

Lokacije, tereti i nivoi. Vremena vožnje. Izvještaji o emisijama. Potrošnja goriva. Dynafleet vam pruža podatke o svakom vašem kamionu u stvarnom vremenu i pomaže vam maksimalno povećati produktivnost i donijeti profitabilne odluke.

Istražite Dynafleet
Pronađite najbližeg distributera

Veća produktivnost

Porazgovarajte s lokalnim distributerom kompanije Volvo Trucks. Pomoćiće vam da najbolje iskoristite svaki kilometar.

Pronađite najbližeg distributera