Specifikacije kabina za Volvo FM

  • Mjere kabine
  • Karakteristike kabine

  

Mjere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina (FM-DAY) sa udobnim i ergonomičnim okruženjem za vozača. Unutrašnja visina 157 centimetara: 114 centimetara na poklopcu prostora motora.

Kabina za spavanje

Kabina za spavanje (FM-SLP) za udoban smještaj tokom noći za jednu osobu. Unutrašnja visina 157 centimetara: 114 centimetara na poklopcu prostora motora.

Niska kabina za spavanje

Niska kabina za spavanje (FM-LSLP) sa spuštenim krovom omogućava prevoz tereta iznad kabine. Unutrašnja visina 147 centimetara: 104 centimetra iznad poklopca prostora motora.

Kabina Globetrotter

Kabina Globetrotter (FM-HSLP) pruža udoban smještaj tokom noći za dvije osobe. Kabina pruža dodatan prostor za odlaganje smješten iznad glave. Unutrašnja visina 196 centimetara: 153 centimetra na poklopcu prostora motora.

Kabina Globetrotter LXL

Kabina Globetrotter LXL (FM-XHSL) pruža udoban smještaj tokom noći za dvije osobe. Kabina nudi dodatni prostor za odlaganje smješten iznad glave. Unutrašnja visina 210 centimetara: 167 centimetara na poklopcu prostora motora.

 

Karakteristike kabine

Ovjes kabine u četiri tačke
Izaberite spiralne opruge sa amortizerima svuda ili pneumatski ovjes s automatskom regulacijom nivoa svuda. 

Otvori za ulaz zraka
Otvor za ulaz zraka smješten na lijevoj strani i u ponudi u visokoj i niskoj verziji. Dostupan je i otvor za ulaz zraka sprijeda.

Boje kabine
Birajte između otprilike 650 varijanti.

Vozačevo sjedište
Tri različita paketa udobnosti: standardno, komforno i Deluxe. Svaki se može poručiti sa opcijskim presvlakama. Ukupna dužina horizontalnog podešavanja sjedišta je 200 milimetara, a uspravnog 100 milimetara. Vozačevo sjedište je standardno opremljeno naslonom za glavu, podesivim i sklopivim naslonom, uspravnim i horizontalnim podešavanjem, podesivim osloncem za slabinski dio kičme i podesivim nagibom. 

Suvozačevo sjedište
Dva različita paketa opreme na raspolaganju: standardno i komforno. Oba se mogu poručiti sa opcijskim presvlakama. Standardno opremljena naslonom za glavu. 

Kreveti
Donji ležaj dimenzija 70×200 centimetara.
Izuzetno udoban madrac debljine od 16 centimetara s opružnim jezgrima. Dostupno u tri varijante: mekoj, polutvrdoj i tvrdoj varijanti.
Dostupna dva tipa gornjeg štitnika madraca koji povećavaju udobnost i olakšavaju namještanje kreveta.. 
Dimenzije komfornog gornjeg ležaja: 70×190 centimetara ili 60×190 centimetara

 

Unutrašnji prostor za odlaganje
Prostor iznad vjetrobranskog stakla sadrži dva pretinca za odlaganje sa rolo-vratima i četiri ISO otvora od kojih je jedan rezervisan za tahograf. Ispod ležaja u kabini za spavanje i kabini Globetrotter nalaze se dva prostrana pretinca za odlaganje kojima se može prići sa vanjske strane, dok su u dijelu za spavanje dva džepa za odlaganje magazina i sitnica. Na komandnoj ploči postoje četiri otvorena pretinca, mala kutija, DIN otvor, duboka kada i držač za boce.

Vanjski prostor za odlaganje
Prostori za odlaganje pristupačni sa vanjske strane nalaze se iza suvozačevog i vozačevog sjedišta.

Krovni poklopac
Kabina se može opremiti krovnim prozorom koji se može otvoriti do 50 milimetara. S unutrašnje strane nalazi se perforirana roletna za sunce koja služi i kao mreža protiv insekata kada je poklopac otvoren. Krovni poklopac može biti ručni ili električni (mogućnost).

Volan
Volan je dostupan u dvije različite veličine – prečnika od 450 milimetara ili 500 milimetara, u zavisnosti od specifikacije kamiona. Visina volana može se podesiti do 90 milimetara, a nagib do 28 stepeni. Volan se može poručiti sa zračnim jastukom ili bez njega. Integrisane komande na volanu omogućavaju bezbjedno i lako korištenje tempomata, sirene, telefona i funkcija na informacijskom ekranu za vozača i sekundarnom informacijskom ekranu.


Sistem klimatizacije
U ponudi su dva sistema klimatizacije za sve potrebe:

  • Klima-uređaj sa ručnom kontrolom (MCC).
  • Klima-uređaj sa automatskom kontrolom temperature (ECC/ECC2). 

Osim toga, sistem klimatizacije može dopuniti grijač kabine i motora u mirovanju.

Presvlake za sjedišta

Robusne Tekstil, tekstil/vinil ili koža
Dinamična Tekstil, tekstil/vinil ili koža
Progressive Meki tekstil ili koža
Sva sjedišta tipa "Comfort" se mogu poručiti sa funkcijom ventilacije.

Presvlake za obloge

Robusne Vinil
Dinamična Tekstil
Progresivne Tekstil
Pronađite najbližeg distributera

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.

Pronađite najbližeg distributera