Podizanje tandemske osovine

Šasija stvorena za građevinske radove

Stražnji pneumatski ovjes smanjuje vibracije, donosi revoluciju u prijatnu vožnju i smanjuje trošenje i habanje kamiona. Funkcija automatske kontrole trakcije obezbjediće vam pogon na svim točkovima kada vam on bude potreban, a inače će poboljšati efikasnost i upravljivost.

Zatim je tu i podizanje tandemske osovine koje vam omogućava vuču i teretni kapacitet pogona s tandemskom osovinom s voznim karakteristikama i efikasnošću jedne pogonske osovine. Ako morate preuzeti najteže zadatke, vaš Volvo FMX može se fabrički opremiti s pet osovina – što će uštedjeti vrijeme i troškove montaže karoserijske opreme.

Pogledajte sve nove karakteristike kamiona Volvo FMX

Fleksibilan koncept šasije

Koncept šasije tegljača Volvo FMX

Šasija tegljača

1. Battery box (BBOX-L)
Pomak od 300 mm prema naprijed u odnosu na prethodni projekt, čime nudi 100 – 120 l veći kapacitet goriva.

2. Battery box (BBOX-EF)
Opcija smještanja pozadi, između okvira šasije.

3. Rezervoar za AdBlue
50-litarski rezervoar može se montirati na gornju stranu okvira iza kabine, čime se omogućava veća količina goriva (ADTP-BC).

4. Modulator proizvodnje zraka
Smještaj na tegljačima između okvira šasije ostavlja više prostora za opremu koja se na nju postavlja, na primjer rezervoar goriva. Može se postaviti i pozadi, između okvira šasije.

Skica koncepta šasije

Klasična šasija

1. Slobodan prostor u okvirima
Paketi šasije mogu se pomaknuti prema nazad da bi se ostavio prostor za noge krana ili drugu opremu. (FAA10 – otprilike 500 mm; FAA20 – otprilike 600 mm).

2. Niz rupa na okviru za montažu karoserijske opreme
Gornji red rupa rezervisan je za montažu karoserijske opreme. Svi nosači imaju pomak i odstojni element od 8 mm. Ne koriste se zakovice.

3. Priprema za kran
Ploče krana mogu se fabrički montirati na šasiju.

4. Zadnji pneumatski ovjes i kraći zadnji kraj
Novi prednji stabilizator može smanjiti stražnji prepust – korisno za građevinsku industriju, a poboljšava i kontakt s asfaltnim slojem i primjene izmjenjive karoserije.

Pronađite najbližeg distributera

Provozajte se

Jedini način da zaista isprobate našu dinamičnu šasiju modela Volvo FMX jeste tako da krenete na vožnju. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima ključeve.

Pronađite najbližeg distributera