Što ga više budete koristili, to će bolje izgledati.

Asok George

Dizajner eksterijera, Volvo Trucks

Dizajnerske karakteristike doprinose robusnosti: Prikaz razmaka od tla kod kamiona Volvo FMX

Veći. Bolji. Jači

Tu su svi poznati elementi modela Volvo FMX, samo su unapređeni i poboljšani. Prednji zaštitni okvir snažniji je i veći, kao i uglovi branika. Centralni vučni uređaj izrađen je od lijevanog željeza i može povući 32 tone. A nova prednja svjetla smještena su više, gdje ima manje mogućnosti za zaprljanja.

Dijelovi karoserije kamiona Volvo FMX konstruisani su kako bi se jednostavno skinuli i zamijenili

Dizajn koji štedi vrijeme

Pogledajte izložene elemente za pričvršćenje na ugaonim branicima i bočnim oblogama. Ne samo da stvaraju još robusniji izgled, već znače i da sami možete brzo zamijeniti obloge. Sve je to dio naše filozofije pružanja dodatne vrijednosti uz funkcionalnost i skraćivanja vremena koje trošite u radionici.

Branik modela Volvo FMX: robustan i praktičan

Prednji dio – sve je podređeno radnom učinku

Čelični branik presvučen polipropilenom izrađen je tako da može izdržati skoro sve što vas udari (ili u što vi udarite tokom vožnje). Dostupna su dva tipa čvrstih štitnika za snažna bi-ksenonska svjetla. A zaštitna ploča debljine 3 mm odozdo potpuno štiti unutrašnje komponente kamiona. Dakle, bez obzira na radove, Volvo FMX jednostavno je stalno u pokretu.

Saznajte više o prednjem dijelu
Ulazna stepenica za Volvo FMX

Projektovan za građevinske radove

Kao vozač građevinskog kamiona često ulazite u kabinu i izlazite iz nje. Niska, preklopna ulazna stepenica to ubrzava, dok njen dizajn protiv klizanja pruža bezbjednost. Tanki krakovi retrovizora pružaju odličnu vidljivost prema naprijed, a visok usis zraka poboljšava pregled prema nazad. I ne brinite ako se blato zalijepi za vjetrobransko staklo – jednostavno se popnite na prednju stranu kabine i očistite ga. Svaki detalj projektovan je za život koji vodite vi i vaš kamion.

U ponudi je preko 650 boja. Sve su ekološke.

Uštedite vrijeme i novac koje biste potrošili u nekoj drugoj lakirnici – samo poručite Volvo kabinu u boji koju volite. Na raspolaganju vam stoji 650 različitih tonova i nijansi. Ukoliko ne nađete onu koju tražite, možemo vam izmiješati sve boje koje želite.

Želite li vidjeti kako bi izgledala? Koristite donji program za farbanje kabine.

Imajte na umu da monitor računala ne može potpuno vjerno prikazati boje. Da biste vidjeli stvarne uzorke boja, posjetite distributera za Volvo. Ne zaboravite da sve boje nisu raspoložive na svim modelima i na svim tržištima. Na slici je prikazan kamion sa najvišim nivoom farbanja.

Ovaj program za bojenje sadrži sve boje dostupne u sistemu prodaje. Mnoge pune boje također su dostupne s prozirnim premazom. Ako ne možete pronaći željenu boju, obratite se lokalnom zastupniku kompanije Volvo.

VT

Lupite ga

Šutnite ga. Stanite na branik. Pritisnite prednja svjetla. Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks pokazaće vam koliko je izdržljiv Volvo FMX.

Pronađite najbližeg distributera