Boja kamiona Volvo FMX

Nije crna. To je boja gavrana

Za interijer modela Volvo FMX posebno smo dizajnirali elegantnu crno-smeđu boju. I nazvali je Gavran. Manje je osjetljiva na mrlje, što je čini savršenom za gradilišta.

Ploča sa informacijama u kamionu Volvo FMX

Informacija jednim pogledom

Komandna tabla pruža vitalne informacije u sredini i ispred vozača, dok su manje česte komande smještene podalje od njega. Fleksibilni prekidači omogućavaju izbor funkcija koje želite da budu najbliže upravljaču.

Funkcije kamiona Volvo FMX

Funkcije dostupne jednim pritiskom dugmeta

Na upravljač smo premjestili nekoliko dugmadi sa komandnih ručica. Logično su grupisane prema funkcijama i vrlo pristupačne.

Puno prostora za odlaganje

Puno prostora za vašu opremu

Prostrana prednja strana, prostor iza ležaja, prednji i stražnji pretinci za odlaganje mogu se precizno prilagoditi vašim potrebama. Električni ormar za sušenje pristaje na gornji ležaj ili zid kabine, a omogućava brzo sušenje odijela, ručnika ili cipela.

Tu je i mnoštvo pretinaca koji pomažu u organizaciji stvari poput dokumenata. Ugrađeno odlagalište nalazi se na komandnoj tabli i savršeno je za odlaganje sitnica. Dostupni su prostor za olovke i telefon, kao i USB utičnica. Imate čak i preklopni držač za boce.

Upravljač kamiona Volvo FMX

Superioran upravljač

Novi upravljač jednostavnije se podešava i nudi puno mjesta za koljena. Ergonomski dizajn upravljača nudi različite mogućnosti držanja pa će vam cijeli dan biti prijatan. A imate i mogućnost presvlačenja kožom, ako vam je potrebno malo dodatnog luksuza.

Novo sjedište vozača

Sjajno sjedište

Novo sjedište vozača pruža izuzetan oslonac, raspon podešavanja i prostor za noge, a može se podesiti 20 cm prema naprijed i nazad te 10 cm po visini. Možete izabrati jednu od četiri različite vrste presvlaka, a sjedit ćete udobnije nego ikada.

Prostran donji krevet

Pametan način spavanja

Nemojte prihvaćati kompromis u smislu spavanja samo zato što noć provodite u kabini. Za donji ležaj širine 70 centimetara s opružnim jezgrima od 16 centimetara postoje tri nivoa tvrdoće. Možete upravljati unutrašnjim svjetlima, budilnikom, grijanjem i hlađenjem u mirovanju, audio sistemom, prozorima i bravama, sve bez ustajanja s ležaja.

Sistemi za usluge kamiona Volvo FMX

Sistem za usluge, informacije i zabavu.

jednostavna navigacija Dynafleet, poboljšana komunikacija i kvalitetna audio zabava. Integrisani sistem za usluge, informacije i zabavu kompanije Volvo Trucks donosi sve te funkcije putem jednog interfejsa – dodirnog ekrana veličine sedam inča. Upravljanje je moguće ručno, glasovnim komandama i pritiskom dugmadi na upravljaču.

Doživite svoju kabinu na nov način.

Jednostavni sistemi kamiona Volvo FMX

Jednostavna upotreba

Pojednostavite upravljanje uslugama, informacijama i zabavom. Osjetite prednosti: naprednije i bezbjednije iskustvo vožnje, lakšu navigaciju i efikasnije upravljanje voznim parkom.

Ovaj sistem predstavlja kombinaciju jedinice za audio funkcije i zabavu u kabini te funkcija sistema Dynafleet i navigacije.

Integracija usluga, informacija i zabave znači lakše upravljanje. Dodirnite ekran, pritisnite dugme na upravljaču ili upotrijebite glasovnu komandu. Šta god vam najbolje odgovara.

Prikaz enterijera, pogled od 360˚

U nastavku se nalazi interaktivni prikaz enterijera kabine. Kliknite na okvire s tekstom da biste saznali više. Kliknite na „Cijeli ekran“ za još bolji doživljaj. Opisane karakteristike i funkcije su opće i mogu da budu različite u odnosu na karakteristike i funkcije vašeg kamiona.

VT

Popnite se, zaljubite se

Za obilazak kabine modela Volvo FMX obratite se lokalnom distributeru kompanije Volvo Trucks. On će vam rado sve pokazati.

Pronađite najbližeg distributera