Volvo FMX s pogonom na sve točkove za odlično prianjanje

Daljinska kontrola

Blokade diferencijala uključuju se automatski ili ručno, na jednoj ili svim pogonskim osovinama. Svi diferencijali mogu biti blokirani u vožnji. To vam pruža kontrolu koja vam je potrebna za kretanje kamiona.

Pametnim korištenjem blokade diferencijala, odnosno aktiviranjem samo kada je potrebna, uštedit ćete gorivo, smanjiti trošenje i habanje sistema prenosa te time smanjiti troškove kao i prekide u radu. 

Volvo FMX s pogonom na sve točkove standardno je opremljen ATC-om

Proizvedeno za strme nagibe

Nova pogonska prednja osovina osmišljena je za vrlo visoke okretne momente i teške terete. A smještena je 100 milimetara više od one na prethodnim modelima, što znači da na velikim uzbrdicama pruža puno bolji prilazni ugao (28° na prednjoj pogonskoj osovini i s gumama 13R22.5). 

Volvo FMX s ravnim srednjim dijelom

Sve je zaštićeno

Razmak od tla za nas je važan. Kao i za vas. Zato smo smjestili paralelne i vezne spone u ravnini s osovinom, u njeno kućište. A obezbijedili smo i da kočione komore i rezervoari za gorivo budu dobro zaštićeni na šasiji kako ništa ne bi ometalo vaše savladavanje panjeva, stijena i kamenja.

Pronađite najbližeg distributera

Isprobajte pogon na svim točkovima u vožnji

Aktivirajte jednu ili sve osovine. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks pokazaće vam to dugme. Ostalo prepuštamo vama.

Pronađite najbližeg distributera