Volvo FMX zajednička kočnica sprečava bočno otklizavanje

Proširena kočnica

Kada se okrećete ili vozite nizbrdo skliskom cestom, zajednička kočnica uskače kako bi pomogla u sprečavanju poprečnog otklizavanja. Djeluje impulsnim kočenjem prikolice, što povećava efikasnost kočenja cijele kompozicije. Proširena kočnica može se aktivirati automatski u opasnim situacijama, na brzinama do 50 km/h. Zajednička kočnica dostupna je za tegljače i klasične kamione.

Volvo sistem podrške vozaču – stop svjetlo pri naglom kočenju

Stop svjetlo pri naglom kočenju

Ako naglo pritisnete kočnicu, svjetlo kočnice brzo treperi kako bi upozorilo vozila iza vas – jednostavan način izbjegavanja sudara otpozadi koji mogu biti fatalni.

Automatska regulacija razmaka Volvo sistema podrške vozaču i kočioni sistem za hitne slučajeve

Automatska regulacija razmaka i kočioni sistem za hitne slučajeve

U gustom saobraćaju radarska automatska regulacija razmaka (ACC) pomaže u održavanju bezbjednog razmaka do vozila ispred kamiona, upravljanjem gasom i svim raspoloživim kočnicama.

Ako postoji opasnost od udara, naš intuitivni sistem upozorenja na frontalni sudar upozorit će vas projiciranjem svjetla na vjetrobransko staklo. A kočnica za hitne slučajeve automatski se aktivira i značajno smanjuje rizik od teških povreda.

Volvo sistem podrške vozaču – sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja

Sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja

Kada se aktivira, sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja koristi radarsku tehnologiju za skeniranje mrtvog ugla na strani suvozača. Ako promjena trake nije bezbjedna, na to će vas upozoriti zujalica i treptava ikona pored retrovizora suvozača.

Volvo sistem podrške vozaču – elektronski program stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Naš elektronski program stabilnosti (ESP) efikasno smanjuje rizik od otklizavanja i prevrtanja. U opasnim situacijama on trenutno interveniše smanjivanjem snage motora i kočenjem na svim točkovima, kao i posebnim usporavanjem kamiona i prikolice. ESP je sada raspoloživ za većinu specifikacija kamiona, kako na tegljačima tako i na klasičnim šasijama.

Volvo sistem podrške vozaču – unaprijeđene performanse za loše ceste za I-Shift

Poboljšane performanse – loše ceste

Optimalno prebacivanje stepena prenosa. Pomoć kod kretanja. Podrška za vožnju van asfaltiranih cesta u lošim uslovima ili brdovitim terenom. Ovaj softverski program prilagođava vaš mjenjač I-Shift tako da vam može pružiti maksimalnu podršku za izazove s kojima se susrećete svakog dana.

Paket aktivne bezbjednosti

ACC s upozorenjem na sudar i kočionim sistemom za hitne slučajeve
Sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja
Sistem za upozoravanje vozača na budnost
Pronađite najbližeg distributera

Spremni ste za bezbjedniju vožnju?

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks kako biste sami istražili naše sisteme podrške vozaču.

Pronađite najbližeg distributera