Test razmaka od tla kod kamiona Volvo FMX uživo

Video o serviseru

Povećan razmak od tla kod kamiona Volvo FMX

Povećan razmak od tla

Opružni nosači. Pneumatski jastuci. Stabilizatori. Inače su bili smješteni ispod osovine, na mjestu gdje su bili izloženi udarcima kamenja i stijena. Sve do sada. Naši inženjeri preokrenuli su pneumatski ovjes i smjestili ga na vrh pogonske osovine. Rezultat? Dobićete razmak od tla ovjesa s lisnatom oprugom uz komfor i efikasnost pneumatskog ovjesa.

Kratak zadnji prepust na kamionu Volvu FMX

Kraći prepust

Nova konstrukcija pneumatskog ovjesa takva je da iza pogonske osovine nema ničega što bi ometalo istovar. Dakle, sada imate mogućnost naginjanja direktno na sloj asfalta.  

Pneumatski znači manje vibracija i udobniju vožnju

Bolja vuča, manje vibracija

Optimizovan pritisak na svakoj zadnjoj osovini znači bolju vuču. Dodatno možete ručno podesiti raspodjelu osovinskog opterećenja. Pneumatski ovjes također prenosi manje vibracija na kamion. Komfor i veća prosječna brzina povećavaju vašu produktivnost (povećanje od 5­ do 10 km/h na našim testovima). A manje vibracije povećavaju i vaš radni učinak.

Stabilizatori na sredini osovinskog sklopa poboljšavaju stabilnost

Stabilizatori na sredini osovinskog sklopa

U konceptu novog pneumatskog ovjesa važnu ulogu igraju bolji stabilizatori. Okrenuti naopako i smješteni u sredini, između osovina, oni sada prenose sile ceste i prikolice u najkrutiji dio okvira i time poboljšavaju stabilnost prilikom naginjanja oko uzdužne osi (zaštitu od prevrtanja). 

Volvo FMX s ovjesom GRAS-G2 savršeno je rješenje za kipere i slojeve asfalta

Pneumatski ovjes

Pneumatski ovjes obezbjeđuje izuzetno komfornu vožnju i omogućava promjenu razmaka od tla. Nijedan dio ovjesa ne nalazi se van gabarita zadnjih guma (s gumama 315/80R22.5). Zato se šasija lakše prilagođava za asfaltne finišere ili kipere.

Zadnji pneumatski ovjes GRAS-G2 je dostupan za sve konfiguracije

Cijela paleta

Zadnji pneumatski ovjes GRAS-G2 je dostupan za sljedeće konfiguracije: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 i 10×6. To obuhvata i koncept Tridem koji je osmišljen za rukovanje bruto težinom od 36 tona na troosovinskom sistemu zadnjih točkova i 10 tona s prednje strane.

Pronađite najbližeg distributera

Uživajte

Testirajte Volvo FMX sa stražnjim pneumatskim ovjesom i osjetićete razliku. U trenutku. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima ključeve.

Pronađite najbližeg distributera