Kabina kamiona nije samo vaše radno mjesto, već i vaš dom. Zbog toga se oslanjate na funkcije i opremu u kabini koje zahtijevaju energiju, čak i kada je motor ugašen. U tu svrhu sada nudimo sistem akumulatora koji osigurava komfor prilikom boravka u kabini, a pritom ne ugrožava pokretanje vozila sljedećeg jutra.

Kamion Volvo vozi po snježnom putu

Dva akumulatora. Odvojeni krugovi

Tajna koja omogućava napajanje su dva odvojena kompleta akumulatora zasebnim krugovima. Jedan je namijenjen pokretanju motora, a drugi služi za funkcije koje se koriste pri boravku u kabini. Koristite klima-uređaj u kabini, multimedijski sistem i punite uređaje bez brige o trošenju akumulatora koji napajaju vozila.

Dugotrajni akumulatori sa gelom kompanije Volvo Trucks

Akumulatori sa gelom. Dugotrajniji

Sistem sa dvostrukim akumulatorima koristi tehnologiju akumulatora sa gelom za boravak u kabini, a napredni mokri akumulatori koriste se pokretanje vozila. Akumulatori sa gelom mogu izdržati pražnjenje bez oštećenja i imaju duži vijek trajanja od tradicionalnih mokrih baterija. Osim toga, postoji i verzija sa jednim kompletom akumulatora sa gelom. Akumulatori sa gelom mogu trajati 10–15 puta duže od mokrih baterija.

Udobno spavanje u kabini kamiona Volvo

Bez praznog hoda. Bez brige

Više ne morate usred noći ostavljati motor da radi u praznom hodu niti provjeravati stanje akumulatora. Udobno spavajte, akumulatori za pokretanje vozila imaće dovoljno energije kada vam zatrebaju.

Grafikon prikazuje cikluse punjenja dvostrukih akumulatora

Vijek trajanja ciklusa

Akumulatori sa gelom zadržavaju kapacitet punjenja čak i nakon stotina ciklusa potpunog pražnjenja i punjenja.

Sistem sa dva akumulatora ima mogućnost samostalnog nadzora.

Samostalan nadzor. Zato da vi ne biste morali brinuti.

Sistem vodi računa o nivoima punjenja kako bi se spriječio potpuni gubitak napajanja. Svi pomoćni uređaji postepeno će se isključivati, a dobićete i upozorenje prije nego što mogućnost pokretanja vozila bude ugrožena.

Izaberite nivo snage

Optimizujte kapacitet napajanja, dostupna su tri glavna nivoa sistema akumulatora za vaš Volvo FMX.

Tip Snaga
Sistem jednog akumulatora sa olovnom kiselinom 170 ili 225 Ah
Sistem jednog akumulatora sa gelom 210 Ah
Sistem sa dva akumulatora Akumulator sa olovnom kiselinom od 75 Ah za pokretanje + akumulator sa gelom od 210 Ah za boravak u kabini
Pronađite najbližeg distributera

Želite zadržati snagu?

Distributer kompanije Volvo Trucks više zna o dvostrukoj pohrani energije.

Pronađite najbližeg distributera