Branik kamiona Volvo FMX prevučen je polipropilenom

Branik dvostruke snage

Čelični branik visoke klase je snažan. Toliko snažan da biste se mogli zaletjeti u hrpu otpada i jedva primijetiti oštećenja. Prevučen je debelim slojem polipropilena koji štiti branik.

Branik se sastoji od tri dijela i sadrži pristupačne vijke koji omogućavaju samostalnu zamjenu oštećenih dijelova – čime ćete uštediti na odlascima u radionicu i povećati radni učinak.

Sistem prednje zaštite od podlijetanja štiti putnike u putničkim vozilima

Sistem prednje zaštite od podlijetanja (FUPS)

Kompletan donji prednji kraj ima sandučastu konstrukciju. Pojedinačni dijelovi funkcionišu zajedno, što ga čini veoma robusnim, ali i otpornim u slučaju frontalnog sudara s automobilom. FUPS je namijenjen za zaštitu putnika u automobilu – uvlači se prema nazad i djelimično apsorbuje silu udarca.

Zaštitna ploča pomaže u zaštiti motora i smanjuje vrtloženje prašine

Zaštitna ploča

Terenska vožnja može biti opasna za vaš motor. Zato Volvo FMX ima opcijsku redefinisanu zaštitnu ploču od 3 mm koja štiti karter, crijeva i hladnjak motora. Sve što je ranjivo u terenskoj vožnji zaštićeno je, čak i pri vožnji unazad. A ako vozite u uslovima s puno prašine, ploča smanjuje njeno vrtloženje ispod kamiona.

Pronađite najbližeg distributera

Prednje navođenje

Krenimo od naprijed. Kako se krećete prema nazad po kamionu Volvo FMX, shvatićete zašto je to najrobusniji kamion koji smo ikada proizveli. Zamolite lokalnog distributera kamiona Volvo Trucks da vam da ključeve.

Pronađite najbližeg distributera