Motor kamiona Volvo FMX pažljivo je proizveden tako da uštedi gorivo

Naši najekonomičniji motori

Naša paleta motora pažljivo je proizvedena tako da uštedi gorivo bez ugrožavanja performansi. Optimizovali smo geometriju komore za sagorijevanje. Projektovane su vertikalne, centralno smještene jedinice pumpa-mlaznica. Povećali smo omjer punjenja goriva...

Mogli bismo beskonačno pričati o svojim tehničkim postignućima. Ono što je, međutim, važnije za ove inovacije jeste razlika koju one čine u vašim konačnim rezultatima. I okolišu.

Upoznajte naše motore
Automatska kontrola vuče maksimalno povećava ekonomičnu potrošnju goriva

Automatska kontrola trakcije

Potrebna vam je pogonjena prednja osovina. Ali naše istraživanje pokazuje da vam je potreban samo 2 – 5% vremena. Tokom ostalog vremena samo nepotrebno trošite gorivo. Automatska kontrola vuče pomaže vam da maksimalno povećate ekonomičnu potrošnju goriva. Sistem automatski deaktivira prednju osovinu kada nije potrebna dodatna vuča te smanjuje potrošnju goriva.

Otkrijte automatsku kontrolu trakcije
I-Shift može smanjiti potrošnju goriva do 5% u poređenju s ručnim mjenjačem

I-Shift – jednostavan, pouzdan i ekonomičan u pogledu potrošnje goriva

I-Shift maksimalno povećava performanse i efikasnost praćenjem i odzivom na težinu vozila, nagib ceste, brzinu i ubrzanje. U kombinaciji s dizelskim motorom Volvo smanjuje potrošnju goriva do 5% u usporedbi s ručnim mjenjačem.

Mjenjač I-Shift također je ojačan i nadograđen tako da zadovoljava potrebe primjena u teškim radovima. Sada je dostupan i na svim konfiguracijama kamiona, uključujući i one s prednjom pogonskom osovinom.

Pozdravite I-Shift
Savjeti za gorivo – namijenjeno uštedama

Savjet za gorivo – stalna smanjenja

I dalje pogađajte ciljeve svoje potrošnje. I gledajte kako se smanjuju dok vi postajete efikasniji. Pretplatite se na naš Savjet za gorivo i bićete povezani s ličnim savjetnikom za gorivo. Uz redovne analize, stručno vođenje i praktičnu podršku u trenutku ćete početi štedjeti gorivo, a svake godine postajaćete sve bolji i bolji.

Koliko biste mogli uštedjeti uz Savjete za gorivo?
Sistem Dynafleet i obuka vozača zajedno obezbjeđuju ekonomičnu potrošnju goriva

Otkrijte snagu koju pokreću podaci

Sistem Dynafleet i obuka vozača zajedno mogu smanjiti potrošnju goriva čak do 7%. 

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš pametni sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Istražite Dynafleet

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, odnosno dokazanim sistematskim pristupom, stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede, koje su najefikasnije u kombinaciji s izvještajima sistema Dynafleet.

Volvo obuka vozača

Pronađite najbližeg distributera

Krenite u uštede

Ključ ekonomične potrošnje je pravi početak. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo stručnjak je za uštedu goriva. Zašto ga ne biste zamolili za pomoć?

Pronađite najbližeg distributera