Dinamičko upravljanje smanjuje umor preuzimajući teret teških uslova vožnje

Volvo dinamičko upravljanje

Naprijed. Okreni se. Nazad. Okreni se. Da je barem manevrisanje na gradilištu tako jednostavno. Kada su uslovi teški, a prostor uzak, najveći teret preuzimaju vrat, leđa i ramena. Ili su nekada to činili. Uz Volvo dinamičko upravljanje smetnje se kompenzuju prije nego što dođu do vaših mišića. Upravljač možete okrenuti jednim prstom, čime smanjujete zamor tijela za 85%.

Isprobajte Volvo dinamičko upravljanje
Mjenjač I-Shift sjajno odgovara teškim terenima

I-Shift – najpametniji mjenjač na svijetu

Jednostavan, pouzdan i izuzetno efikasan, I-Shift je naš najpopularniji sistem prenosa snage. Olakšava vožnju teškim terenima, olakšava manevrisanje, smanjuje opasnost od zaglavljivanja, a štedi i do 5% goriva.

Mjenjač I-Shift također je ojačan i nadograđen tako da zadovoljava potrebe primjena u teškim radovima. Sada je dostupan i na svim konfiguracijama kamiona, uključujući i one s prednjom pogonskom osovinom.

Prebacite se na I-Sync
Dynafleet pruža podatke u stvarnom vremenu za vaše kamione te omogućava profitabilan rad

Dynafleet – maksimalno povećajte svoju produktivnost

Lokacije, tereti i nivoi. Vremena vožnje. Izvještaji o emisijama. Potrošnja goriva. Dynafleet vam pruža podatke o svakom vašem kamionu u stvarnom vremenu te vam pomaže maksimalno povećati produktivnost i donijeti profitabilne odluke.

Istražite Dynafleet
Saznajte kako možete najbolje iskoristiti Volvo FMX za građevinske radove

Izbrusite svoje vještine

Vožnja u građevinskoj industriji specijalizovan je posao, a prave vještine mogu napraviti veliku razliku. U kursu Rad u građevinskoj industriji, koji je dio našeg programa treninga za vozače, svoje tehnike terenske vožnje podićićete na viši nivo. Pomoći će vam i najbolje iskoristiti funkcije terenske vožnje dostupne na kamionu i povećati njegove performanse. Ostvarićete najproduktivnije moguće vrijeme na gradilištu.

Kurs „Rad u građevinskoj industriji“
Pametna šasija pomaže u povećanju produktivnosti

Pametna šasija

Može li vas šasija učiniti produktivnijima? Ova može. Zadnji pneumatski ovjes GRAS-G2 nudi još neviđen razmak od tla od 300 mm, a novoprojektovani donji dio tako je dobro zaštićen da će vas usporiti samo velike stijene. Bolja vuča i manje vibracija stvaraju bržu i prijatniju vožnju koja može povećati produktivnost povećanjem prosječne brzine do 10 km/h.

Istražite šasiju
Povećana nosivost štedi novac

Dodatni teret

Jedan od najefikasnijih načina poboljšanja produktivnosti je povećanje nosivosti. Zato smo pojačali prednji ovjes s 18 na 20 tona. Ako morate prevoziti najteže terete, sada možete nabaviti fabričke konfiguracije s pet osovina, čime ćete uštedjeti vrijeme i troškove montaže karoserijske opreme.

Saznajte više o konfiguracijama s pet osovina
Originalni Volvo dijelovi održavaju dug vijek trajanja i pomažu vam u efikasnijem radu

Produktivniji dijelovi

Originalni Volvo dijelovi održavaju Volvo kvalitet vašeg kamiona. Duže ga održavaju na gradilištu i pomažu da radi efikasnije i produktivnije. A uz mrežu radionica na 140 tržišta širom svijeta i napredan logistički sistem koji obezbjeđuje pravovremenu isporuku, dio koji vam je potreban nikada neće biti daleko.

Istražite originalne Volvo dijelove
Pronađite najbližeg distributera

Povećajte svoju produktivnost

Nazovite ili se obratite lokalnom distributeru kompanije Volvo Trucks. Pomoćiće vam da najbolje iskoristite svaki kilometar.

Pronađite najbližeg distributera