Servisiranje – jedan korak ispred

Planiranje servisa za Volvo FMX: prilagođeno vašem poslovanju

Planirano za vas

Uz besplatan Volvo plan servisiranja nećete biti u radionici kada biste trebali biti na gradilištu – preventivno održavanje planira se unaprijed i savršeno prilagođava vašem poslu. A kada posjetite naše radionice, dobićete originalni Volvo servis koji provode kvalifikovani serviseri kompanije Volvo s certifikatima koji koriste samo originalne dijelove Volvo.

Servisiranje na način kompanije Volvo
Ugovori pomažu u održavanju kamiona Volvo FMX u savršenom stanju

Volvo Plavi servisni ugovor

Naš Volvo Plavi servisni ugovor održava vaš Volvo FMX u savršenom stanju. Preventivno održavanje je uključeno, a troškove ćete saznati unaprijed, što će vam obezbjediti veću vidljivost i bolju operativnu kontrolu. Također povećava radni učinak, smanjuje ukupan trošak vlasništva i znači da ćete uvijek imati dobro održavan kamion.

Volvo plavi servisni ugovor
Dugme VAS na komandnoj tabli direktno vas povezuje sa servisnim osobljem

Volvo Action Service On-Call – jednostavno pritisnite dugme

Ostali ste na cesti? Pritisnite dugme VAS na komandnoj tabli i za nekoliko sekundi razgovaraćete s operaterom. On zna vašu tačnu lokaciju i ID šasije pa mehaničaru može prenijeti sve dijagnostičke šifre grešaka. Opustite se. Pomoć je već na putu i bićete na cesti za tili čas.

Više o službi Volvo Action Service
Vozni park pod kontrolom.

Kontrola zahvaljujući sistemu Dynafleet

Funkcija stanja vozila u sistemu Dynafleet pruža vam pregled upozorenja i alarma na komandnim pločama u vozilima. Olakšava planiranje preventivnog održavanja i poboljšava radni učinak.

I-Shift: bezbjedan prenos koji štedi vrijeme

Prenos kojim se štedi vrijeme

I-Shift vam pruža izuzetnu vodljivost, ali to nije jedina pogodnost. Sistem pomoći kod promjene stepena prenosa manje napreže pogonski sklop i gume, a produžava životni vijek kvačila. Interval zamjene ulja povećan je na 450.000 km. A poboljšali smo i navođenu dijagnostiku. Izaberite I-Shift u svom kamionu Volvo FMX i manje vremena provešćete u radionici, a više na poslu.

Pogledajte šta još I-Shift može učiniti
Podvozje kamiona Volvo FMX zaštićeno od oštećenja

Zaštita svih dijelova

Kada ste na gradilištu ili savladavate težak teren, uvijek postoji opasnost da će nešto oštetiti donji dio kamiona. Ili je barem nekada postojala. Stražnji pneumatski ovjes GRAS-G2 pruža kamionu Volvo FMX 300 mm razmaka od tla. Sve važne dijelove, uključujući kočnice, postavili smo iznad stražnje osovine i zaštitili motor zaštitnom pločom debljine 3 mm. Dakle, za odlazak u radionicu moraće vas pogoditi nešto zaista veliko.

Upoznajte se sa šasijom
Robusni prednji branici koji se lako montiraju produžavaju vijek trajanja kamiona

Nezaustavljiv prednji dio

Prednji dio modela Volvo FMX napravljen je za radni učinak. Čelični branik presvučen polipopilenom zadržava oblik nakon udaraca. A izloženi pričvrsni elementi znače da možete izbjeći odlazak u radionicu tako da sami zamijenite branike i obloge.

Ako negdje ostanete zaglavljeni, izvucite vučni uređaj od lijevanog željeza i neko drugo vozilo može vas izvući za tili čas. Teško ćete čak slomiti i prednje svjetlo – sada su smještena više i imaju zamjenjive štitnike za vožnju cestom i terensku vožnju

Pogledajte prednji dio
Pronađite najbližeg distributera

Vrijeme je za veći radni učinak?

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam objasniti sve karakteristike radnog učinka modela Volvo FMX. Nazovite ili svratite na kratak razgovor.

Pronađite najbližeg distributera