Kamioni

Novi sajt s ponudom polovnih kamiona u vlasništvu Volvo Trucksa

Potencijalni kupci polovnih Volvo kamiona i kamiona drugih marki u vlasništvu Volvo Trucksa odnedavno imaju mogućnost da se o ponudi takvih vozila širom Evrope informišu na novoj, specijalizovanoj internet stranici www.volvoselected.com.

Većina Volvo prodajno-servisnih centara u Evropi, uz nove Volvo kamione, u ponudi ima i polovna vozila iz programa Volva, ali i iz programa drugih proizvođača. To su vozila koja se preuzimaju prema sistemu „staro za novo“ ili su Volvo centrima vraćena po osnovu lizinga ili bay-back aranžmana.

Donedavno je njihova prodaja bila organizovana na klasičan način: kupci su se o ponudi najčešće mogli informisati dolaskom u prodajno-poslovne centre Volvo Trucks. Tako je bilo i u Bosni I Hercegovini, gdje se ponudom polovnih vozila bavi posebna služba sa sjedištem u glavnom prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Sarajevu. U kompleksu tog centra je i veliki otvoreni prostor koji je posebno određen upravo za izlaganje polovnih kamiona svih marki, uključujući i Volvo.

S namjerom da potencijalnim kupcima pruži prve informacije i olakša izbor polovnih kamiona u svom vlasništvu, Volvo Trucks je odnedavno pokrenuo posebnu internet stranicu - www.volvoselected.com - na kojoj se „iz prve ruke“ može vidjeti ponuda vozila u čitavoj Evropi. Ako kupac na ovoj stranici pronađe vozilo koje mu odgovara, kontaktira službu za prodaju polovnih kamiona u Volvo Trucks Bosna I Hercegovina. Dalja procedura je ista kao i do sada.