Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×

Najnovija saopštenja za javnost

24 matches

1 of 2

 • Volvo FH sa funkcijom I-Save sada je predstavljen u verziji sa još ekonomičnijom potrošnjom goriva koja može smanjiti troškove goriva za čak do devet odsto. Ovo predstavlja značajno poboljšanje od dva procentna poena u odnosu na prethodnu generaciju.

  `
 • U BiH je ove sedmice završen poseban Demo Tour novih kamiona Volvo. Kroz brojne bh. gradove prošao je zanimljiv karavan s tri nova kamiona Volvo. Radi se o potpuno novim kamionima serije FH, FMX i FM.

  `
 • Nova generacija četiri najpopularnije familije Volvo kamiona spremna je za evropsko tržište i ovih dana konvoj demo vozila kreće na put po Starom kontinentu. Na toj mapi među prvima je i naša država, što je povod za poziv svim zainteresovanim, koji upućuje Dragana Krstić, generalni direktor Volvo Trucks za region Adriatic South.

  `
 • Ponuda je kratkoročnog karaktera i predstavlja podršku kompanije Volvo Trucks vlasnicima vozila u BiH zbog krize izazvane virusom Covid-19.

  `
 • Nada Transport iz Dervente je transportna kompanija koja se na najbolji način uvjerila u malu potrošnju kamiona Volvo FH500 I-Save.

  `
 • Postrojenja Volvo Trucks u Švedskoj i Belgiji, koja su zatvorena sredinom marta ponovo počinju sa radom. Glavni pokretači i ograničenja za povećanu proizvodnju biće knjiga porudžbina, kapacitet dobavljača i lokalni propisi o socijalnom distanciranju radi spriječavanja širenja korona virusa.

  `
 • I u ovim izuzetno teškim trenucima koje je cijelom svijetu nenadano nametnula pandemija virusa kovid-19, Volvo timovi u svim našim prodajno-servisnim centrima su dokazali da su spremni da požrtvovanim, predanim radom prevaziđu sve probleme i u potpunosti ispune sve potrebe i zahtjeve vlasnika i vozača Volvo kamiona i autobusa.

  `
 • U ovim izazovnim vremenima, kada je pandemija virusa COVID-19 sasvim poremetila sve normalne radne i životne tokove, funkcionisanje drumskog saobraćaja je jedan od prioriteta u svakoj državi na planeti. Kamionski prijevoz je upravo u ovim danima glavni i nezamjenjiv način dostave neophodnih životnih namirnica, kućne i lične higijene, lijekova, medicinskih i zaštitnih sredstava, medicinske opreme i drugih potrošnih materijala.

  `
 • Globalna transportna industrija kamionima i njeni dobavljači smanjili su nivo svojih aktivnosti. Razlog su mjere koje su zemlje preduzele kako bi usporile širenje Korona virusa.

  `
 • Dragi kupci, Živimo u nepredvidljivom vremenu. Želim da vas uvjerim da kompanija Volvo Trucks, zajedno sa čitavom našom evropskom mrežom, čini sve kako bi nastavila sa servisiranjem naših kupaca i u ovom teškom trenutku pandemije izazvane virusom Covid-19.

  `
 • Volvo Trucks lansirao je novi Volvo FH koji sadrži kabinu osmišljenu iznova, inovativne sigurnosne karakteristike i radno okruženje fokusirano na vozača. Cilj ovog novog dizajna jeste da se vozačima omogući produktivniji, sigurniji i ugodniji život na cesti.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja četiri nova kamiona, s velikim naglaskom na okruženje, sigurnost i produktivnost vozača. „Zaista smo ponosni na ovu veliku investiciju u budućnost. Naš cilj je da budemo najbolji poslovni partner svojim kupcima, čineći ih još konkurentnijim i pomažući im da privuku najbolje vozače na sve zahtjevnijem tržištu”, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks. Četiri teška kamiona; Volvo FH, FH16, FM i FMX predstavljaju oko dvije trećine isporuka kompanije Volvo Trucks.

  `
 • Volvo Trucks je lansirao novu generaciju kamiona Volvo FH16 koji uspješno kombinuju nove sigurnosne karakteristike, radno okruženje usmjereno na vozača i najnovije tehnologije kako bi svojim kupcima omogućio da povećaju produktivnost. Novi vodeći model pripada sljedećoj generaciji Volvo Trucks vozila koja su projektovana s fokusom na potrebe vozača.

  `
 • Volvo Trucks je lansirao potpuno novi Volvo FMX sa novom kabinom, povećanim opterećenjem i inovativnim sigurnosnim karakteristikama. S povećanim opterećenjem prednje osovine do 20 tona i osovinskim sklopom koji nosi 38 tona, novi Volvo FMX je izgrađen za najteže uslove i najzahtjevnije zadatke.

  `
 • Volvo Trucks je lansirao Volvo FM nove generacije koji je prepun poboljšanja na vozačkom okruženju i inovacija koje pružaju viši nivo komfora, sigurnosti i produktivnosti. „Prostran i sa izuzetnom vidljivošću, novi teški kamion Volvo FM projektovan je tako da predstavlja vrhunsko radno mjesto na točkovima u svim segmentima”, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

  `
 • Najnoviji film kompanije Volvo Trucks o lansiranju novih vozila, dostigao je novu dimenziju. Kako bi pokazao moć i snagu svoja četiri nova vozila, Volvo je izgradio kolosalni toranj od kamiona, visok 15 metara i težak 58 tona, postavljajući četiri nova kamiona jedan na drugi. Osim toga, na vrh su postavili predsjednika, Rogera Alma.

  `
 • Ove godine obilježava se 50 godišna otkako je Tim za istraživanje nesreća kompanije Volvo Trucks počeo sistematski prikupljati, analizirati i stvarati na osnovu detaljnih informacija o konkretnim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile. Stečeno znanje pruža jedinstvenu vrijednost u razvoju bezbjednosnih sistema i budućih oblika i konstrukcija vozila, s ciljem da kamioni i transport budu bezbjedniji.

  `
 • Dana 30. septembra otvara se registracija za najveće i rastuće takmičenje na tržištu usluga, VISTA - međunarodno Volvo takmičenje za servisnu obuku. Ove godine očekuje se učešće do 20.000 tehničara iz globalne distributerske mreže Volvo Trucks i Volvo Buses. Kroz timski rad i razvoj kompetencija, VISTA ima za cilj privući i zadržati kvalifikovane tehničare.

  `
 • Da transportne kompanije u Bosni i Hercegovini s pažnjom prate aktuelna tehnička poboljšanja na savremenim tegljačima, dokaz je narudžba i isporuka prvog kamiona Volvo FH sa paketom za uštedu goriva I-Save. Volvo FH sa funkcijom I-Save je trenutno najefikasniji kamion Volvo Trucksa. Predviđen je za prevoz robe na dugim relacijama, a njegov motor D13TC i ažurirane funkcije za racionalniju potrošnju projektovani su tako da smanje izdatke za gorivo do sedam posto.

  `
 • Press release

  06/27/2019

  Sigurnosni pojas – jubilej 60 godina

  Ove godine Volvo obilježava 60 godina otkako su prvi sigurnosni pojasevi sa vezivanjem u tri tačke postali dio standardne opreme.Čak i danas se sigurnosni pojas doživljava kao najznačajnija inovacija na polju sigurnosti u saobraćaju, a procjenjuje se da su spasili više od milion ljudskih života.

  `

24 matches

1 of 2