Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×

Najnovija saopštenja za javnost

53 matches

1 of 3

 • Volvo Trucks otvara svoju prvu tvornicu za sklapanje baterija. Smještena u Gentu u Belgiji, fabrika će isporučivati baterije spremne za ugradnju za potpuno električne teške kamione Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks i Deutsche Post DHL Group potpisali su sporazum o saradnji kako bi ubrzali prelazak na vozila sa nultom emisijom izduvnih gasova. DHL namjerava intenzivirati svoj prelazak na teške električne kamione postavljanjem ukupno 44 nova električna Volvo kamiona na rutama u Europi.

 • Inteligentni i automatizirani I-Shift mjenjač kompanije Volvo Trucks sada je brži nego ikad. Brži odgovor pruža poboljšanu upravljivost i uglađenost vožnje i dizel i električnih teških kamiona.

 • Prodaja teških električnih kamiona Volvo Trucks sada se povećava sa službenim otvaranjem sistema narudžbi.

 • Volvo Trucks u Sjevernoj Americi dobio je narudžbu za 110 Volvo VNR električnih kamiona od globalne logističke kompanije Maersk. Ugovor se dodaje na prethodnu narudžbu od 16 vozila istog modela i označava najveću komercijalnu narudžbu do sada za Volvo električne kamione.

 • Volvo Trucks je opet unaprijedio koncept I-Save i donio nova rješenja koja smanjuju potrošnju goriva i doprinose značajnoj redukciji CO2, dok istovremeno kvalitet vožnje podižu na viši nivo. Cijeli paket I-Save odnosi se na optimizaciju tehnoloških procesa unutar motora, upravljačkog softvera, te donosi nova rješenja koja pozitivno utječu na aerodinamički otpor. Cijeli ovaj kompleksan sistem ima samo jedan cilj - povećanje energetske efikasnosti.

 • Nova statistika pokazuje da je s tržišnim udjelom od 42%, Volvo Trucks lider na tržištu teških, potpuno električnih kamiona u Evropi u 2021. godini. Kompanija je 2021. godine širom svijeta primila narudžbe, uključujući pisma namjere za kupovinu, za više od 1.100 električnih kamiona.

 • Unicon, najveći proizvođač i dobavljač gotovih betona u Danskoj, namjerava dati najveću privatnu individualnu narudžbu do sada, za vožnju električnih kamiona na danskim cestama. Isporuka 11 Volvo FM Electric kamiona počet će kasnije ove godine. Pored toga, Unicon i Volvo Trucks dogovorili su dugoročnu saradnju sa ciljem razvoja i implementacije kompletnih električnih rješenja za kamione i karoserije za betonsku industriju.

 • Volvo Trucks lansira novu, patentiranu sigurnosnu funkciju za električne kamione – Active Grip Control. Nova tehnologija značajno poboljšava stabilnost, ubrzanje i kočenje u klizavim uvjetima.

 • A&D Šped iz Kraševa kod Tešanja još je jedna transportna kompanija u Bosni i Hercegovini koja je postala vlasnik kamiona nove generacije Volvo FH 500 I-Save, za sada prvog, a uskoro još jednog. Transportno preduzeće iz Kraševa je relativno mlado - u svijet međunarodnog prevoza robe ušlo je prije manje od deset godina. Ipak, vozni park je porastao relativno brzo - do 18 voznih jedinica (devet tegljača, dva solo kamiona i sedam kombi vozila).

 • Višegodišnji kupac Volvo kamiona, kompanija Nada Trans iz Dervente postao je prvi vlasnik najsnažnijeg Volvo kamiona u Bosni i Hercegovini, uz to i prvi prevoznik u toj državi koji je preuzeo FH16 750 nove generacije. Bogato opremljen tegljač je istovremeno i prvi FH16 750 nove generacije isporučen u Adriatic South regionu.

 • Euro Stil iz Doboja danas je postao vlasnik prva dva nova Volvo kamiona! Uzbuđenje nisu krili, jer su u krug preduzeća prvi put ušli kamioni ovog brenda i to iz potpuno nove FH generacije, s motorima od 500 KS i paketom za uštedu goriva I-Save.

 • U još jedno od velikih transportnih preduzeća u Bosni i Hercegovini, u Actros iz Prnjavora, danas je stigao prvi Volvo kamion nove generacije: tegljač FH 500 s tehnologijom za uštedu goriva I-Save.

 • Transportna kompanija David Šped iz Nove Topole očekuje da će joj u ovoj godini poslovanje biti još rentabilnije, jer joj je prvih dana juna isporučen kamion Volvo FH 500 I-Save nove generacije čija tehnologija štedi i do 10 odsto goriva u odnosu na uporediva vozila prethodne generacije bez paketa I-Save.

 • Nakon pozitivnog iskustva sa tri dosadašnja kamiona Volvo FH 500 I-Save, rukovodstvo transportne kompanije Kulenović doo iz Viteza odlučilo je da sreću okuša sa još jednim takvim vozilom, ali onim iz nove generacije i s punim tehnološkim paketom I-Save koji štedi gorivo.

 • Spare Parts iz Živinica je druga transportna kompanija iz BiH kojoj je isporučen novi Volvo FH 500 I-Save. “Nije bilo nikakve dileme kod izbora - Volvo je i novom generacijom pokazao da je vodeći na tržištu, prije svega, po rentabilnosti . Višemjesečna iskustva s vozilima FH 500 I-Save iz našeg inostranog ogranka, pokazala su da je ušteda sasvim dovoljna da opravda i ovu kupovinu”, kaže Hidajet Redžić, vlasnik i direktor kompanije Spare Parts.

 • U toku jednomjesečne promotivne kampanje, od 25. maja do 25. juna, Volvo Trucks BiH vlasnicima kamiona sa Euro VI motorima nudi jedinstvenu priliku – da svoja korištena vozila prodaju bez ikakvih trade-in uslova, to jeste bez obaveze da za polovan kamion kupe novi.

 • Transporta kompanija Aner Trans iz Srebrenika, višegodišnji kupac Volvo kamiona, sredinom maja postala je prvi vlasnik Volvo kamiona nove generacije u Bosni i Hercegovini Nakon tri kupljena kamiona Volvo FH 500 I-Save prethodne generacije, Aner Trans je i prvi kupac iz BiH kojem je isporučen kamion nove generacije Volvo FH 500 I-Save. Podsjetimo, prvi Volvo s novom tehnologijom za uštedu goriva I-Save, Aner Transu je isporučen u avgustu 2019. godine.

 • Na većini evropskih tržišta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, u toku je završna implementacija novog sistema pod kojim će se ubuduće prodavati korišteni kamioni isključivo iz Volvo programa - Volvo Selected. Kompletna procedura će se obavljati na nov način: od izlaganja i brendiranja, do detaljnije kontrole ispravnosti i duže garancije (Volvo Selected Pro), ali i mogućnosti da se vozilo provjerene kondicije kupi ili proda u bilo kom dijelu kontinenta u kojem posluje služba Volvo Selected.

 • I-SHIFT JESTE DOBAR, ALI VOLVO TU NEĆE STATI

53 matches

1 of 3