Kamioni

Volvo FH. Originalna ikona za duge relacije.

Volvo FH je ikonični kamion za duge relacije koji je izgrađen kako bi vam omogućio udobnost i sigurnost na najdužim vožnjama. Prepun je tehnologije za povećanje vaše efikasnosti. Birajte između širokog spektra električnih, plinskih i dizelskih pogonskih sklopova koji će od prvog dana pretvoriti vožnju u kvalitetno provedeno vrijeme.

  Volvo FH

  Primjene: Zadaci transporta na duge i regionalne relacije, građevinski transport, šumarstvo i transport drveta, transport za potrebe rudarstva i kamenoloma
  Snaga: 420 –540 KS

  Pogledajte pune specifikacije

  Volvo FH Electric

  Primjene: Regionalni transport i transport kontejnera, građevinski transport
  Kombinirana težina: 44 tone
  Snaga: do 490 kW
  Domet: do 300 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH Electric

  Volvo FH na plinski pogon

  Primjene: Prevozi na duge i regionalne relacije, kontejnerski transport
  Snaga: 420–500 KS
  Domet: do 1000 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH na plinski pogon

Istražite karakteristike udobnosti i sigurnosti Volvo FH

Prepoznatljiv oblik prednjeg svjetla i uspravan profil kabine, lako prepoznatljivi iz daljine. Asortiman udobnih kabina prepun rješenja koja mogu učiniti vaš život na cesti još boljim. Pregledajte galeriju ispod kako biste saznali više o tome šta ovaj kamion čini efikasnim i udobnim radnim mjestom.

Oblikovan za efikasan rad

LED prednja svjetla, manji razmaci i sistem nadzora kamere su primjeri efikasnih karakteristika dizajna Volvo FH koje smanjuju otpor i štede energiju. Pored toga, prilagodljiva duga svjetla optimiziraju vaš vid bez ometanja drugih kako bi se poboljšala sigurnost na putu.

Savršena klima u kabini

Dobro kalibrirani klimatski sistem distribuira i cirkuliše zrak u vašoj Volvo FH kabini kada ste u pokretu. Kada ugasite motor da biste se odmorili, jednostavno aktivirajte I-Park Cool kako biste održali ugodnu klimu u kabini tokom dobrog sna, koristeći samo bateriju.

Svakodnevna udobnost

Volvo FH kabine su napravljene da vam dani na putu prođu glatko. Ima dosta prostora za pohranu, dva frižidera za održavanje svježine hrane i pića i mikrovalnu pećnicu za zagrijavanje omiljenih grickalica. I, naravno, zaista udoban krevet.

Prilagodite svoj Volvo FH

Električni, plinski ili dizelski pogon. Pet veličina kabine. Niz nivoa vanjskih i unutrašnjih oprema. I širok izbor opcija kao što su disk kočnice bez povlačenja i I-Save, kako bi vožnju učinili još efikasnijom, sigurnijom i produktivnijom.

I-Save je efikasan i gladak

Još glađa, tiša vožnja te niža potrošnja goriva. I-Save koristi D13 motor s tehnologijom turbocompound uz više obrtnog momenta pri niskim obrtajima motora, efikasnim zadnjim osovinama te optimizovanim softverskim rješenjima za uštedu goriva i poboljšanje vaših marži.

Otkrijte Volvo FH uz I-Save

Planirajte unaprijed da uštedite energiju uz I-See

Uz I-See, vaš kamion optimizira brzinu, promjenu stepena prijenosa, vožnju i zaustavljanje motora po predstojećoj topografiji, krivinama i prometnim informacijama u stvarnom vremenu. Za planiranje unaprijed i uštedu energije. Možete koristiti I-See čim krenete na put.

Pročitajte više o funkciji I-See

Prilagodljivi tempomat

Održavanje jednake brzine štedi energiju. Prilagodljivi tempomat vam pomaže da to učinite na siguran i udoban način. Radi pri svim brzinama do mirovanja i automatski se ponovo pokreće tako da ga možete koristiti za mnogo više od samo autoputeva.

Više o sistemima podrške vozaču

Učinite Volvo FH vašom savršenom vožnjom

Bilo da koristite svoj Volvo FH za transport na duge udaljenosti ili građevinske zadatke, vaše promjene brzina će biti savršene, a manevri će biti oštri i kontrolisani uz I-Shift i Volvo dinamičko upravljanje. Pogledajte galeriju u nastavku za više detalja o I-Shift-u, Volvo dinamičkom upravljanju i drugim opcijama za vaš kamion.

Desni stepen prenosa uz I-Shift mjenjač

I-Shift nudi niz mjenjača koji se mogu prilagoditi za sve, od dugih relacija do građevinskih radova i teških transporta. I-Shift sa dva kvačila mijenja stepene prenosa bez prekida u isporuci snage. Opremljen brzinama puzanja, I-Shift vam omogućava da upravljate ekstremnim opterećenjima iz mirovanja bez kompromisa u pogledu potrošnje goriva pri velikim brzinama.

Saznajte više detalja o I-Shift mjenjaču

Preciznost Volvo dinamičkog upravljanja

Volvo dinamičko upravljanje pomaže vašem upravljanju kao mirna ruka, kako bi olakšao vašu vožnju i smanjio opterećenje. Također dodaje funkcionalnost vašim sistemima podrške vozaču uz aktivno upravljanje u različitim situacijama. Osim toga, postoji mogućnost upravljanja kamionom pomoću daljinskog upravljača.

Pročitajte više o Volvo dinamičkom upravljanju

Podizanje tandemske osovine

Manje potrebne energije, bolja vuča i manji radijus zaokretanja. Podizanje tandemske osovine omogućava deaktiviranje i podizanje jedne od pogonskih osovina. Kapacitet vuče i opterećenja tandemskog pogona uz vozne karakteristike i efikasnost jednostrukog pogona.

Istražite naše opcije šasija

Infotainment iskustvo

Učinite svoje vrijeme u kabini što boljim. Sistem Infotainment vam omogućava da integrišete svoj pametni telefon. Birajte između dva različita nivoa audio sistema uz dodatni subwoofer ispod vašeg sjedišta za omiljenu muziku i podcaste.

Sigurnost svuda oko kamiona

Opcije kabine

Prilagodite svoj Volvo FH odgovarajućim modelom kabine za svoje potrebe. Možete birati između sistema nadzora kamere koji štedi energiju i bočnih retrovizora. Bolje pogledajte opcije u nastavku.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH uz kabinu Globetrotter XXL nudi odličnu udobnost vožnje i življenja za dvije osobe. Duži i širi donji krevet je dizajniran za vrhunsku udobnost spavanja.

  Kabina Globetrotter XL

  Kabina Volvo FH Globetrotter XL je originalni i industrijski standard za duge relacije i druge primjene s visokim potrebama za udobnošću. Praktičan i prostran boravak za do dvije osobe.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH s kabinom Globetrotter kombinuje odličnu udobnost življenja i udobnosti za do dvije osobe i visinu stajanja u motornom prostoru.

  Kabina za spavanje

  Volvo FH sa spavaćom kabinom kombinuje odličnu udobnost prilikom vožnje, sigurnost i udoban smještaj za do dvije osobe uz ograničenu visinu stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FH s niskom spavaćom kabinom nudi nižu vanjsku visinu kabine u kombinaciji s izvrsnom udobnosti vožnje, udobnim smještajem za jednu osobu i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.