Kamioni

Volvo FM na plinski pogon

Volvo FM na pinski pogon je kamion za regionalni i dugi transport s visokim performansama i smanjenim CO2 otiskom. Pomoću rada na ukapljeni prirodni bioplin i HVO možete pokrivati ​​duge rute s velikim nosivim opterećenjem: potpuno ugljično neutralno, proračunato od rezervoara do točka.

Manji CO2 otisak u regionalnom transportu

Volvo FM s plinskim pogonom nudi iste performanse i produktivnost kao Volvo FM na dizel gorivo, ali s ugljično neutralnom opcijom rada. Kamion savršeno odgovara za regionalne transporte i možete birati između 420 KS, 460 KS ili 500 KS snage s do 2500 Nm obrtnog momenta.

Snažan motor

Volvo FM motor na plinski pogon baziran je na tehnologiji dizel motora i nudi znatno veći obrtni moment, snagu i efikasnost od drugih alternativa plinskih motora. Savršeno se uklapa u zahtjevne regionalne transporte s velikim kombiniranim težinama.

Smanjen CO2 otisak

Motor koristi ukapljeni prirodni bioplin (bioplin) ili pogon na tekući plin (prirodni plin), ali i malu količinu obnovljivog HVO ili dizel goriva. Također koristi AdBlue za naknadnu obradu izduvnih gasova. Ovaj pogonski sklop nudi potencijal za smanjenje vašeg CO2 otiska do 100%, izračunato od rezervoara do točka, kada se koristi ukapljeni prirodni bioplin i HVO.

Kapacitet pogona na tekući plin za vaše rute

Volvo FM na plinski pogon dolazi s izborom od tri različite veličine rezervoara koje odgovaraju vašoj primjeni. Moguć je radni domet i do 1000 km. Možete nabaviti kamion koji je odličan za duge rute s velikim udaljenostima između stanica za punjenje goriva.

Izgradite svoj kamion Volvo FM na plinski pogon

Uradite to na svoj način. Konfigurirajte svoj Volvo FM na plinski pogon da odgovara vašim zadacima. Birajte između različitih osovina, motora, karakteristika kabine rezervoara i drugih opcija za svoje potrebe.

Efikasan transport bez kompromisa

Volvo FM na plinski pogon omogućava vam da radite u regionalnom i dugolinijskom transportu s visokim kombinacijama i smanjite emisiju CO2 do 100% kada koristite ukapljeni prirodni bioplin i HVO. Ovo je izračunato od rezervoara do točka i upoređeno s kamionom koji koristi evropski standardni dizel. Nema potrebe za kompromisom u pogledu radnog dometa ili produktivnosti.

Do 60 tona

Domet do 1000 km

I do 500 KS

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.