Kamioni

Karakteristike

Istražite karakteristike zahvaljujući kojima će vaš Volvo kamion savladati izazove sa kojima se suočavate. Ima inovacije koje povećavaju vašu produktivnost i energetsku efikasnost. Neke od njih čine vaš život lakšim i sigurnijim i donekle poboljšavaju vaše vozačko iskustvo. Slijedi izbor nekih od karakteristika naših kamiona.

Poboljšana sigurnost i udobnost vožnje

Sistem nadzora kamera

Sistem nadzora kamere poboljšava aerodinamiku kamiona radi uštede energije. Otvara vaše vidno polje a noćni vid vam daje jasan pogled kroz tamu.

Istražite naš sistem nadzora kamere

Život u kabini

Ako provodite puno vremena u kabini kamiona Volvo, cijenit ćete rješenja koja smo ugradili kako bismo vam pomogli da maksimizirate svoj život na cesti. Prostor, udobnost, skladištenje i praktičnost koji posao pretvaraju u kvalitetno vrijeme.

Sve o životu u kabini

Volvo dinamičko upravljanje

Bočni vjetrovi, brazde ili rupe na cesti? Volvo dinamičko upravljanje filtrira smetnje i rasterećuje vaša ramena. Također podržava druge sisteme koji vam pomažu da vozite još sigurnije.

O Volvo dinamičkom upravljanju

Sistemi podrške vozaču

Naši sistemi podrške vozaču dizajnirani su da pomognu poboljšati sigurnost u širokom spektru situacija – bilo da se krećete velikom brzinom na autoputu ili vozite u gradovima s drugim učesnicima u saobraćaju u neposrednoj blizini.

Otkrijte naše sisteme podrške vozaču

Prilagođeno vašim performansama

Spreman za nadgradnju

Što brže opremite svoj kamion s prilagođenom nadgradnjom, to bolje. Kamioni kompanije Volvo su dobro pripremljeni na izradu karoserije iz fabrike. Proizvođaču karoserije osiguravamo široku podršku. Time se skraćuje vrijeme isporuke i poboljšava kvalitet cijelog kamiona.


Više o spremnosti za nadgradnju

Šasija

Želite kamion sa šasijom koja je napravljena da izvrši zadatke koje ćete staviti pred nju. Mi prilagođavamo vašu šasiju kako bismo podržali uspjeh vaših operacija.

Istražite naše opcije šasija

Energija i efikasnost

I-See

Znate li kako optimizirati brzinu, promjenu stepena prenosa i vožnju prema topografiji, krivinama i nadolazećim prometnim gužvama kako biste uštedili energiju? I-See to zna, a njegovo znanje se bazira na podacima.

Pogledajte više detalja o usluzi I-See

I-Save

Ušteda goriva nikada nije bila ovako sjajna. I-Save idealno je rješenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim putovanjima sa teškim teretom, uz sjajnu voznu sposobnost.

O funkciji I-Save

Motori kompanije Volvo

Domet Volvo kamiona vam omogućava da birate između kamiona koji se pokreću na struju, plin ili dizel. I to možete učiniti u cijelom rasponu od srednjih do teških opterećenja. Pogledajte izbliza različite dostupne alternative energije i izlazne snage.

Istražite alternative motora

I-Shift

I-Shift nudi paletu automatizovanih prenosa koji su dizajnirani tako da vožnju učine lakšom, udobnijom i efikasnijom. Referentna industrijska vrijednost.

Saznajte više o usluzi I-Shift

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Prilagođeno vašim performansama

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.