Kamioni

Volvo FH16 Aero. Efikasan teški transport.

Volvo FH16 Aero je kamion za teški transport, oblikovan i s pogonom za povećanu produktivnost. Aerodinamičan dizajn, zajedno sa snažnim D17 motorom, vam omogućava da poboljšate performanse uz uštedu goriva. Odlično iskustvo vožnje je također dio paketa.

Volvo FH16 Aero

Primjene: Teški transportni zadaci
Snaga: 600 KS, 700 KS ili 780 KS

Pogledajte pune specifikacije

Efikasnost i udobnost za vaše potrebe

Pogledajte izbliza dizajn aerodinamičnog kamiona sa sistemom nadzora kamere: smanjenje otpora radi uštede goriva uz istovremeno poboljšanje direktnog vida. Doživite udobnost kabine Globetrotter XXL. Istražite galeriju ispod da zaista upoznate Volvo FH16 Aero.

Sistem za nadzor kamera

Sistem nadzora kamere poboljšava aerodinamiku kako bi vam uštedio gorivo. Također otvara i vaše vidno polje i u dobrim i izazovnim uslovima. Noćni vid osvjetljava tamu, a režim nadzora vam omogućava da vidite šta se dešava oko kamiona kada je parkiran.

Istražite naš sistem nadzora kamere

Infotainment i audio

Interfejs vozača koji je jednostavan za korištenje, Infotainment sistem i audio sistem dostupan u dva nivoa čine Volvo FH16 Aero ugodnim iskustvom, bilo da vozite ili odmarate.

Udobnost kabine Globetrotter XXL

Volvo FH16 Aero je napravljen da maksimizira vaš život na putu. Idite do kraja s kabinom Globetrotter XXL. Još više prostora, više udobnosti, veći krevet i više udobnosti kao kod kuće. Sve to, a vaša nosivost ostaje nepromijenjena.

Saznajte više o življenju u kabini

Kreirajte svoj Volvo FH16 Aero

Snažan karakter s aerodinamičnim dizajnom i disk kočnicama bez povlačenja za smanjenje ugljičnog otiska i smanjenje troškova goriva. Prilagodite svoj Volvo FH16 Aero za teške transportne zadatke.

Povećajte svoju produktivnost pomoću prilagodljivog tempomata

Održavajte jednaku brzinu da biste uštedjeli gorivo. Održavanje visoke prosječne brzine također će povećati vašu produktivnost. Prilagodljivi tempomat prilagođava brzinu vozila ispred i radi sve od krstarenja punom brzinom do potpunog zaustavljanja – a zatim ponovo do brzine krstarenja. To znači da ga možete koristiti još više.

Naši sistemi podrške vozaču

Predvidite rute i uštedite gorivo uz I-See

I-See zna vaše rute i optimizuje brzinu, promjene stepena prenosa, vožnju i zaustavljanje motora kako bi odgovaralo njima. Uzima u obzir nadolazeću topografiju, krivine, kružne tokove i informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu kako bi vam uštedio gorivo.

Pročitajte više o softveru I-See

Osnažen za perfomanse i efikasnost

D17 je najsnažniji motor ikada ugrađen u Volvo kamion. Ali efikasnost goriva i visok obrtni moment koji je na raspolaganju čine Volvo FH16 Aero savršenim spojem za teške transporte s prosječnom visokom brzinom.

Maksimalno 780 KS

D17 je 17-litarski redni šestocilindrični motor male težine i visoke efikasnosti. Birajte između 600 KS, 700 KS i 780 KS. Kako biste smanjili CO2 otisak, sve verzije rade na dizel ili HVO.

Istražite pune specifikacije Volvo FH16 Aero

Veća efikasnost i obrtni moment

Volvo FH16 Aero motori svi donose više snage, do 3800 Nm obrtnog momenta i veću snagu kočenja motorom pri malim brzinama motora. To znači da možete prilagoditi uglađen, moćan i efikasan pogonski sklop i potencijalno smanjiti troškove goriva.

Pročitajte više o Volvo motorima

Više snage za bolju efikasnost goriva

Snažni D17 pogonski sklop je napravljen da vam uštedi gorivo kada vučete teške terete. Kako? Ogromna snaga i obrtni moment omogućavaju motoru da radi uz manje naprezanja pri nižim obrtajima, što dovodi do uštede goriva.

Potpuna kontrola nad snagom i manevrima

Efikasno koristite svoju snagu. I-Shift vam daje potpunu kontrolu nad snagom motora D17. A uz Volvo dinamičko upravljanje, vaš sljedeći potez je lak i precizan. Idite u galeriju slika ispod da saznate više o ovim funkcijama.

Savršene promjene stepena prenosa uz I-Shift

Uz I-Shift, svaka promjena stepena prijenosa je glatka i tempirana u milisekundu. To čini vašu vožnju glatkom, udobnom i efikasnom. Izbor softverskih paketa omogućava vam da prilagodite svoj I-Shift svojim potrebama teškog transporta.

Saznajte više o I-Shift mjenjaču

Volvo dinamičko upravljanje: mirna ruka

Manevrisanje teškim teretima pri maloj brzini, precizno i ​​kontrolisano? Poput mirne ruke, Volvo dinamičko upravljanje je tu da vam olakša vožnju. Također nudi interakciju s vašim sistemima za podršku vozaču.

O Volvo dinamičkom upravljanju

Opcije kabine

Nudimo Volvo FH16 Aero s nizom kabina koje odgovaraju vašim potrebama. U nastavku pobliže pogledajte opcije.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH16 Aero s kabinom Globetrotter XXL kombinuje odličnu vožnju i udobnost života za dvije osobe. Vrhunska udobnost spavanja u proširenom i širem donjem krevetu.

  Kabina Globetrotter XL

  Volvo FH16 Aero s kabinom Globetrotter XL kombinuje odličnu udobnost življenja i vožnje za dvije osobe, uz puno prostora za odlaganje i skladištenje.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH16 Aero s kabinom Globetrotter kombinuje odličnu udobnost življenja i udobnosti za do dvije osobe i visinu stajanja u motornom prostoru.

  Kabina za spavanje

  Volvo FH16 Aero sa spavaćom kabinom pruža odličnu udobnost prilikom vožnje, sigurnost i udoban smještaj za do dvije osobe u kombinaciji s ograničenom visinom stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FH16 Aero s niskom spavaćom kabinom nudi nižu vanjsku visinu kabine u kombinaciji s izvrsnom udobnosti vožnje, udobnim smještajem za jednu osobu i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.