Kamioni

Asortiman Volvo Aero. Proširen.

Predstavljamo naš najefikasniji kamion u pogledu potrošnje goriva ikada. Aerodinamična silueta, s produženim prednjim dijelom i sistemom za nadzor kamerom ne samo da mu daje odvažnu estetiku, već doprinosi i značajnoj uštedi energije. Decenije revolucionarnih inovacija u efikasnosti, udobnosti i sigurnosti, zajedno uz opsežno istraživanje, razvoj i testiranje su nas dovele ovdje: novi asortiman Volvo Aero.

Povećanje do 5% na uštedi goriva

Novi, aerodinamično dizajnirani prošireni prednji dio i sistem nadzora kamerom, zajedno s inteligentnim dizajnerskim karakteristikama kao što su poboljšane brtve kabine, nova površina za znakove i proširenje gornje bočne obloge značajno smanjuju otpor – što dovodi do smanjenja potrošnje goriva za Volvo FH Aero do 5%*.

 

Pročitajte više o razvoju modela

Poboljšajte svoju energetsku efikasnost još više

Volvo FH Aero i Volvo FH16 Aero su dizajnirani za efikasnu vožnja pri velikim brzinama, bez obzira odaberete li električni, plinski ili dizel pogon. Povrh novog aerodinamičnog proširenog prednjeg dijela i sistema nadzora kamerom, nove disk kočnice bez povlačenja, poboljšani I-See i renomirani I-Save vam mogu uštediti energiju i još više smanjiti vaš ugljični otisak.

Prilagođeno vašim rutama uz I-See

I-See optimizira brzinu, promjenu brzina, vožnju i zaustavljanje motora za određenu rutu kada vozite uz aktiviran tempomat. Poboljšana funkcija I-See sada također uzima u obzir nadolazeću topografiju, krivine, kružne raskrsnice i informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu. To znači da možete koristiti tempomat u još više situacija da smanjite potrošnju goriva kada krenete na put.

Otkrijte I-See

Sistem nadzora kamerom

Sistem nadzora kamerom uključuje tri kamere. Uklanjanje retrovizora rezultira povećanim direktnim vidom jer nema kućišta ogledala koja blokiraju bilo koji dio vašeg pogleda. Sistem nadzora kamerom dodatno poboljšava vidljivost pogleda unazad u kišnim i maglovitim uslovima te maksimalno smanjuje smetnje uzrokovane direktnom sunčevom svjetlošću. Sve doprinosi boljem iskustvu vozača.

Poboljšana vidljivost

Osim poboljšavanja aerodinamičnosti, sistem nadzora kamerom otvara i vaše vidno polje i u dobrim i lošim vremenskim uslovima. Noćni režim rada pomaže vozaču u mračnim uslovima, a režim nadzora omogućava vozaču da vidi izvan kamiona čak i kada su zavjese navučene.

Poboljšano iskustvo vozača

Radujte se dugim rutama i uživajte u istinski kvalitetnom vremenu u svojoj kabini. Intuitivni interfejs vozača, novi sistem Infotainment i audio sistem nude udobno iskustvo bilo da vozite ili se odmarate. Sve što vam treba je na dohvat ruke.

Asortiman Volvo Aero. Proširen.

Asortiman Volvo Aero je dizajniran za uštedu energije i uključuje različite pogonske sklopove i dizajne kabine kako bi najbolje odgovarao vašem poslovanju. Birajte između dizel, električnih i plinskih pogonskih sklopova i neka vaš Volvo bude prilagođen vašim aktivnostima, osiguravajući udobnost na cesti i pametne funkcije za poboljšanje produktivnosti.

Ne propustite važne vijesti  prijavite se za novosti. 

* Stvarna potrošnja goriva zavisi od mnogih faktora, kao što su brzina vožnje, korištenje tempomata, specifikacije vozila, opterećenje vozila, stvarna topografija, vozačko iskustvo, održavanje vozila i vremenski uslovi.

 

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Krenite na put uz manje otpora

Saznajte više o našoj novoj proširenoj porodici i kako aerodinamički dizajn može napraviti razliku za vaše poslovanje.