Kamioni

Volvo FE CNG. 

Snažan i produktivan s nižim emisijama. Volvo FE CNG s motorom na plinski pogon je savršen za sakupljanje i transport otpada i druge zadatke gdje su niža buka i smanjeni uticaj na okoliš karakteristike konkurentnosti.

Lako korištenje

Izgleda kao običan Volvo FE, ali Volvo FE CNG dolazi s motorom kojeg pokreće isključivo komprimirani prirodni plin ili komprimirani bioplin. On koristi tehnologiju svjećica i stvara 320 KS i 1.356 Nm obrtnog momenta. Kamion je opremljen automatskim mjenjačem. Dakle, možete očekivati jednaku produktivnost i jednostavne vozne karakteristike koje dobijate od Volvo FE s dizelskim pogonom.

Manji štetni utjecaj na okolinu

Sagorijevanje prirodnog plina ili bioplina potpuno je bez mirisa. Osim toga, tako se emituje dosta manje štetnih čestica. Rad na biogas znači 100% smanjenje emisije CO₂ od spremnika do kotača. Ispušni plinovi imaju toliko malo čestica da nije potrebna nikakva druga naknadna obrada ispušnih plinova osim trosmjernog katalizatora.

Pouzdano rješenje

Motor koristi tehnologiju paljenja pomoću svjećice, a za kontrolu emisije potreban je samo trosmjerni katalizator. Nema SCR, EGR ili AdBlue. Odaberite između 2×4 ili 2×3 rezervoara za plin montiranih na obje strane šasije. Radni domet je do 400 km za lake dostavne transporte i do 250 km za sakupljanje otpada.

Mnogi gradovi po svijetu traže alternative kamionima sa motorima na dizelski pogon. Obnovljivo gorivo često je zahtjev za dobijanje ugovora – posebno kada je riječ o upravljanju otpadom. Uz Volvo FE CNG, kompanijama koje se bave gradskom vožnjom možemo ponuditi kamion sa znatno manjim utjecajem na okolinu.

Kombinujte s kabinom koja ima niski ulaz

Kombinirajte pogonski sklop s malim emisijama i kabinu s niskim ulazom, i tako poboljšajte sigurnost u gradu i olakšajte posao svojim vozačima.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.