Kamioni

Sistem nadzora kamera

Sistem nadzora kamere poboljšava aerodinamiku kamiona i smanjuje potrošnju energije. Nudi poboljšani direktni vid, poboljšani noćni vid i smanjene mrtve tačke u blizini kamiona.

Pojednostavljen za učinkovitost

Retrovizori imaju uticaj na aerodinamiku, bez obzira na to koliko su aerodinamični. Uz kamere, oblik kamiona je moderniji kako bi se smanjila potrošnja energije.

Bolji pogled

Poboljšan vid

Uklanjanje retrovizora rezultira povećanim direktnim vidom jer nema kućišta ogledala koja blokiraju bilo koji dio vašeg pogleda. Sistem nadzora kamere također znači poboljšan vid unazad tokom kiše, kao i smanjenje smetnji od direktne sunčeve svjetlosti. Sve doprinosi boljem iskustvu vozača.

Umanjenje

Kada su potrebni precizni manevri, Sistem nadzora kamere pomaže vam tako što omogućava da povećate sliku za fokusiraniji pogled ili je umanjite za širi ugao. Pametni prekidač vam omogućava da prelazite između različitih vidnih polja, uskog ili širokog ugla.

Poboljšan noćni vid

Noću ili u mračnim uslovima, može se aktivirati podrška za infracrveno svjetlo. Nudi poboljšani noćni vid s boljim pregledom nego što bi to nudila tradicionalna ogledala u mračnim operacijama.

Kamere i ekrani

Kamere za vaš pregled

Sistem nadzora kamere uključuje do tri kamere. Jedna na strani vozača, jedna na strani suvozača i opciona ugaona kamera suvozača na strani suvozača. Kamere pružaju glavni pogled unazad i širokougaoni pogled unazad. Objektivi kamera se automatski zagrijavaju u hladnim uslovima kako bi otopili led ili snijeg i uklonili maglu i vlagu.

Višestruki ekrani

Sistem nudi više prikaza na različitim ekranima. Na monitorima su prikazani glavni i širokougaoni pogled unazad. Prednji retrovizor za krupni plan je tačno tamo gdje očekujete da bude, i nudi savršen pogled na područje u blizini kamiona ispred kabine.

Režim nadzora

Kada je parkiran, Sistem nadzora kamere može se aktivirati u režimu nadzora kako bi pomogao vozaču da vidi šta se dešava oko kamiona.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.