Kamioni

SIGURNOST JE U NAŠEM GENETSKOM KODU

Predvodnici smo na području saobraćajne bezbjednosti. Naša je vizija osigurati da nijedan kamion ne bude uključen u nesreću. Tim za istraživanje nezgoda osnovali smo 1969. godine i od tada smo na vodećem mjestu u pogledu bezbjednosti – stvaramo inovacije koje sprečavaju nezgode i smanjuju broj povreda. Ne samo za vozača. Za sve.

Spašava živote već više od 50 godina

Oko polovine nesreća koje završavaju smrću u kojima su učestvovali kamioni moglo bi se izbjeći korištenjem sigurnosnog pojasa. Važno je da svaka nova generacija vozača razumije koliko je važan taj izum. Jer spašavanje života za nas znači više od svega drugoga.

U noćnom načinu vožnje vozači imaju mogućnost isključivanja svih nepotrebnih pozadinskih svjetala na komandnoj tabli jednim pritiskom dugmeta. Rezultat su manji odbljesak u vidnom polju vozača i manje odraza na vjetrobranskom staklu i retrovizorima. To najbolje odgovara vozačima na dugim relacijama koji voze noću, kao i prilikom kretanja unazad i manevrisanja u teškim vremenskim uslovima ili složenim okruženjima, na primjer kod prikopčavanja ili otkopčavanja prikolice.

Sprečavanje prometnih nesreća

Naše inicijative u području aktivne bezbjednosti namijenjene su izbjegavanju grešaka koje izazivaju oko 90 % svih saobraćajnih nesreća. Mi zato pomažemo svojim vozačima da bolje vide. Obezbjeđujemo njihovu udobnost i koncentraciju. Svoje kamione opremamo sistemima i tehnološkim rješenjima koji podižu bezbjednost na viši nivo.

Smanjenje povreda

Nesreće se, nažalost, dešavaju – zato su naše inicijative u području pasivne bezbjednosti usmjerene na opasnost od ozljeda kada do njih dođe. Zato se fokusiramo na proizvodnju kamiona koji vozačima, putnicima i drugim učesnicima u saobraćaju pružaju najveću moguću bezbjednost.

Saznajte više o sigurnosnim sistemima u modelu Volvo FH

Djecu učimo da

Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni

Kampanja koja pokazuje značaj principa Vidjeti i biti viđen

Kampanja koja pokazuje značaj

Provjerite bezbjednost iz prve ruke

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pokazati sve izuzetne bezbjednosne funkcije i odgovoriti na sva vaša pitanja o bezbjednosti.