Kamioni

Volvo FH16. Snaga za teški transport.

Volvo FH16 je naš najsnažniji kamion, napravljen za teške zadatke kojima su potrebna dodatna snaga i obrtni moment. Savladava izazove koje drugi kamioni nisu u stanju završiti. Efikasan D17 motor i poboljšana udobnost za vozača su tu kako bi zadovoljili vaše zahtjeve za produktivnošću.

Volvo FH16

Primjene: Teški transportni zadaci, šumarstvo i transport drveta, transport za potrebe rudarstva i kamenoloma
Snaga: 600 KS, 700 KS ili 780 KS

Pogledajte pune specifikacije

Kamion s pogonom za vašu produktivnost

Volvo FH16 nudi prefinjenu snagu za produktivnost zajedno s najvišim nivoom udobnosti u kabini. Bez obzira koju verziju odaberete, očigledno je da je ovo nešto odlično. Otkrijte više o modelu Volvo FH16 u galeriji u nastavku.

Optimizirana vidljivost s prilagodljivim dugim svjetlom

Dizajn prednjih svjetala s crnom temom je jedinstven modelu Volvo FH16. LED svjetla nude odličnu vidljivost i prepoznatljiv profil. Koristite prilagodljiva duga svjetla kako biste povećali svoju vidljivost bez zasljepljivanja drugih učesnika u prometu.

Saznajte više o sistemima podrške vozaču

Branik za teške uslove rada

Branik za teške uslove je tu da podnese nesvakidašnje uslove. Napravljen od visokokvalitetnog čelika debljine 3 mm, štiti vaš prednji dio od udubljenja i slomljenih farova. Čvrst je kao što izgleda.

Unutrašnjost u skladu

Bilo da se odlučite za opremu Volvo FH16 ili kožnu opremu, jasno je da je ovo korak ispred ostalih.

Sve o životu u kabini

Konfigurišite svoj Volvo FH16.

Ikoničan dizajn s velikom snagom i obrtnim momentom uz širok spektar opcija koje vam omogućavaju prilagođavanje ovog stručnog alata svojim zahtjevima. Do 780 KS, čvrste osovine i udobne kabine s različitim nivoima opreme – uz funkcije za uštedu goriva poput disk kočnica bez povlačenja. Vrijeme je da oblikujete svoju snagu.

Volvo dinamičko upravljanje

Upravljanje teškim teretima u manevrima pri malim brzinama ili vožnja pri velikim brzinama u brazdama ili preko udarnih rupa? Volvo dinamičko upravljanje je tu kao mirna ruka, kako bi olakšalo vašu vožnju i smanjilo opterećenje.

Pročitajte više o Volvo dinamičkom upravljanju

Uštedite gorivo koristeći I-See

I-See optimizuje brzinu, promjene stepena prenosa, vožnju i zaustavljanje motora za vašu rutu ispred, kako bi uštedio gorivo. Uzima u obzir nadolazeću topografiju, krivine, kružne raskrsnice i informacije o prometu u realnom vremenu kako bi se poboljšala efikasnost goriva i smanjio ugljični otisak.

Pročitajte više o funkciji I-See

Osovine koje maksimiziraju vaš teretni kapacitet

Za ekstremnu nosivost, svoj Volvo FH16 s do pet osovina možete nabaviti direktno iz fabrike. Spreman za vožnju, uz garanciju i podršku za tržište. Nakon što istovarite svoj kamion, možete koristiti tandemsko podizanje osovine da isključite i podignete jednu od osovina za vožnju.

Istražite naše opcije šasija

Motor D17 isporučuje

Uz 780 KS, D17 je najsnažniji motor ikada ugrađen u Volvo kamion. Ali efikasnost goriva i ogroman obrtni moment koji je na raspolaganju čine Volvo FH16 savršenim spojem za teške transporte i druge zahtjevne zadatke.

D17 snaga u tri nivoa

Motor D17 dolazi sa svom snagom i efikasnošću koje su vam potrebne za teške transportne zadatke. Birajte između 600 KS, 700 KS i 780 KS. Kako bi vam pomogao da smanjite svoj ugljični otisak i ispunite posebne zahtjeve, možete puniti sve nivoe izlazne snage s HVO. Osim toga, verzija od 700 KS može koristiti i biodizel.

Pogledajte više detalja u specifikacijama Volvo FH16

Više obrtnog momenta

Motor D17 donosi više snage, do 3800 Nm obrtnog momenta i veću snagu kočenja motorom pri malim brzinama motora. Omogućava vam prilagođavanje efikasnog pogonskog sklopa koji radi na pravom nivou, čak i kada vaš zadatak zahtijeva najviše standarde.

Otkrijte naše Volvo motore

Više kontrole uz I-Shift

Uz I-Shift, vi ste glavni, bilo da vam je potrebna vuča za pokretanje ili održavanje obrtnog momenta pri maloj brzini. Istražite dublje prednosti I-Shift mjenjača u ovoj galeriji slika.

Brzine puzanja

Povlačenje s teškim teretom izazov je i za vašu vuču i za kvačilo. I-Shift s brzinama puzanja poboljšava sposobnost pokretanja i značajno smanjuje opterećenje vašeg kvačila.

Vožnja jednom pedalom

Funkcija Promjena smjera omogućava vam prebacivanje između vožnje naprijed i nazad samo pomoću papučice gasa. Pri brzinama do 4 km/h, Kočnica za zahtjevne terene vam omogućava da koristite gas za kontrolu gasa motora i kočnica točkova.

Inteligentni softver

Magija se, međutim, događa u jedinici za elektronsku kontrolu koja upravlja kvačilom i prebacivanjem stepena. Paleta softverskih paketa omogućava vam da prilagodite I-Shift svojim potrebama. Dostupan je poseban paket za teške uslove rada koji će vam pomoći da upravljate ekstremnim opterećenjima.

Sistem za nadzor kamera

Sistem nadzora kamere poboljšava aerodinamiku kako bi uštedio energiju. Također poboljšava vašu direktan vid i sadrži funkcije nadzora koje ogledala nemaju. Međutim, za duže kombinacije, bočni retrovizori su prikladniji izbor.

Istražite naš sistem nadzora kamere

Infotainment i audio

Interfejs vozača koji je jednostavan za korištenje, Infotainment sistem i audio sistem dostupan u tri nivoa čine Volvo FH16 ugodnim iskustvom, bilo da vozite ili odmarate.

Opcije kabine

Volvo FH16 dolazi sa širokim spektrom kabina koje odgovaraju vašim zahtjevima. Možete birati između sistema nadzora kamere koji štedi energiju i bočnih retrovizora. Pogledajte opcije bliže.

  Kabina Globetrotter XXL

  Kabina Globetrotter XXL za Volvo FH16 kombinuje odličnu vožnju i udobnost života za dvije osobe. Vrhunska udobnost spavanja u dužem i širem donjem krevetu.

  Kabina Globetrotter XL

  Kabina Globetrotter XL za Volvo FH16 kombinuje odličnu udobnost življenja i vožnje za dvije osobe, uz puno prostora za odlaganje i skladištenje.

  Kabina Globetrotter

  Kabina Globetrotter za Volvo FH16 kombinuje odličnu udobnost življenja i udobnosti za do dvije osobe i visinu stajanja u motornom prostoru.

  Kabina za spavanje

  Spavaća kabina za Volvo FH16 pruža odličnu udobnost prilikom vožnje, sigurnost i udoban smještaj za do dvije osobe u kombinaciji s ograničenom visinom stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Niska spavaća kabina za Volvo FH16 nudi nižu vanjsku visinu kabine u kombinaciji s izvrsnom udobnosti vožnje, udobnim smještajem za jednu osobu i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.