Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×

110 matches

1 of 6

 • Transport story

  03/02/2020 Čitanje – 2 min. Čitanje – 2 min.

  Novost u unutrašnjosti kabine kamiona Volvo FH: izrađeno s fokusom na vozača 

  Povratne informacije vozača bile su ključne za obnovljenu unutrašnjost kabina kamiona Volvo FH i FH16. Čim sjednete za volan, jasno je da poboljšanja stvaraju superiornije, sigurnije i mnogo ugodnije, intuitivno iskustvo za vozača.

 • Transport story

  03/02/2020 Čitanje – 6 min. Čitanje – 6 min.

  Unutrašnjost kabine novog kamiona Volvo FM: vrhunska udobnost vozača 

  Redizajn kabine Volvo FM prvi je put od njegovog predstavljanja krajem 1990-ih. Carina Byström, glavna projektantica unutrašnjosti kompanije Volvo Trucks, objašnjava šta je inspirisalo nju i njene kolege tokom redizajna od poda do plafona.

 • Performance & Fuel

  03/02/2020 Čitanje – 2 min. Čitanje – 2 min.

  „Naša najefikasnija paleta kamion u pogledu potrošnje goriva ikada proizvedena” 

  Zahvaljujući pogonskim sklopovima i konfiguracijama šasije, s ekonomičnim potrošnjom goriva, novi asortiman kompanije Volvo Trucks omogućava značajne uštede goriva i CO2. Novi kamioni su također dio dugoročne vizije u vezi nulte stope emisije.

 • Tech Product

  03/02/2020 Čitanje – 1 min Čitanje – 1 min

  12-inčni ekran instrument-table pojednostavljuje interakcije i ne ometa vozača 

  12-inčni ekran s instrumentima, u novoj seriji kamiona kompanije Volvo Trucks dizajniran je tako da vozačeve ruke budu na volanu, a da vozač ne mora skretati pogled s ceste.

 • Tech Product

  03/02/2020 Čitanje – 2 min. Čitanje – 2 min.

  Otporniji kamioni za veći kapacitet i veću korisnu nosivost 

  S nizom nadogradnji koje omogućavaju bruto kombinovanu težinu do 150 tona, novi Volvo FMX, Volvo FH i Volvo FH16 pružaju veću produktivnost nego ikad prije.

 • Transport story

  03/02/2020 Čitanje – 4 min. Čitanje – 4 min.

  Nova serija kamiona izgrađena s fokusom na vozača 

  Volvo Trucks predstavlja četiri nova kamiona, s velikim naglaskom na okruženje, sigurnost i produktivnost vozača.

 • Transport story

  03/02/2020 Čitanje – 5 min. Čitanje – 5 min.

  Na tajnom zadatku na cesti: kupci pregledaju novi asortiman kamiona 

  Na krivudavim cestama planinskog masiva Sierra de los Filabres u Španiji odabrani kupci dobili su priliku testirati i voziti nove kamione Volvo FH16, Volvo FH i Volvo FM. Evo njihovih utisaka šest mjeseci prije puštanja na tržište.

 • Inside Volvo

  03/02/2020 Čitanje – 7 min Čitanje – 7 min

  Postavljanje standarda za efikasnost kamiona i praćenje u stvarnom vremenu 

  Više od 600.000 Volvo kamiona sada je povezano, a taj broj raste iz dana u dan. Praćenje u realnom vremenu postalo je stvarnost, a Volvo Trucks korak po korak poboljšava efikasnost kamiona i pojednostavljuje servisiranje, pomažući transportnim kompanijama da ispune svoje obećanje da će robu isporučiti na vrijeme, svaki put.

 • Business story

  03/02/2020 Čitanje – 7 min Čitanje – 7 min

  Prijevoznik građevinskog materijala EG Eriksson testira novi Volvo FMX 

  Novi Volvo FMX posebno je dizajniran kako bi rad vozača građevinskog materijala bio lakši, sigurniji i udobniji. Švedski prijevoznik građevinskog materijala EG Eriksson testira kamion.

 • Finska kompanija Kuljetusliike Antti Airaksinen nedavno je, u svojim operacijama distribucije hrane, počela koristiti Volvo FH sa funkcijom I-Save. Potrošnja goriva smanjila se za 4,5 litara na 100 kilometara, što ima ogroman utjecaj na profitabilnost kompanije.

 • Business story

  12/10/2018

  Vladar šume 

  U ovogodišnjoj finalnoj etapi svjetskog takmičenja Volvo Driver Challenge stigao je drugi i pravi je majstor u efikasnoj vožnji. Vozač kamiona za prevoz drvene građe Bert Knatte Johansson zna kako treba najbolje iskoristiti svaku kap goriva – i svoje kamione Volvo.

 • Inside Volvo

  12/10/2018

  Lakši prelazak na električna vozila 

  Kod električnih kamiona nije riječ samo o akumulatorima i stanicama za punjenje – oni mogu pomoći u poboljšanju uslova rada vozača i povećanju profita za transportne kompanije. Tri stručnjaka kompanije Volvo Trucks pomažu u navigaciji prema električnoj budućnosti.

 • The assignment

  12/10/2018

  Tamo gdje vlada priroda 

  U jugozapadnoj Norveškoj nalaze se neke od najizazovnijih cesta na svijetu. Kada prevozite kombinaciju od 50 tona sa teretom žive ribe u rezervoarima sa vodom koja prska naokolo, kompleksnost postaje ekstremna.

 • Celebrate Volvo FH

  10/31/2018

  Motor D12 – pomak paradigme 

  Kada je motor D12 uveden 1993. godine, to je zaista bila revolucija. Neki su govorili da je Volvo bio deset godina napredniji od ostalih. Göran Nyholm, sada inženjer kompanije Volvo u penziji, priča nam priču od početka.

 • Celebrate Volvo FH

  10/31/2018

  Bezbjednost kao ušteda troškova 

  Volvo FH, jedan od najbezbjednijih svjetskih kamiona, lider je inovacija u visokokvalitetnim funkcijama bezbjednosti. Zajedno sa sviješću vozača o bezbjednosti, ulaganje u funkcije sigurnosti može doprinijeti uštedi troškova za transportne kompanije. Susrećemo Carla Johana Almqvista, direktora za bezbjednost saobraćaja i proizvoda u kompaniji Volvo Trucks kako bismo razgovarali o tome kako se to postiže.

 • Kada je prvi Volvo FH izašao iz fabrike 1993. godine, ona još nije bila ni rođena. A on je u to vrijeme već godinama stajao uz montažnu liniju. Upoznajte Nesmu i Daniela, koji su sada kolege u pogonu kompanije Volvo u Skövdeu, gdje se rađa važan motor FH.

 • Celebrate Volvo FH

  10/31/2018

  25 heroja kamiona Volvo FH 

  Volvo FH kamion je vozača. Međutim, prije nego što stigne do vozača, prolazi kroz umove i ruke velikog broja strastvenih zaposlenih. Evo 25 heroja koji naporno rade kako bi svaki Volvo FH doprinio vašem poslovnom uspjehu.

 • Tech Product

  08/17/2018

  Jasniji pregled 

  Urbana područja mogu biti izazovno okruženje za vozače kamiona. Zato je ažurirana kabina sa niskim ulazom modela Volvo FE projektovana tako da poboljša vidljivost, bezbjednost, ergonomiju i produktivnost.

 • Digitalizacija brzo preoblikuje društvo, a transportna djelatnost nije izuzetak. Carina Holm, direktorica usluga u kompaniji Volvo Trucks, objašnjava kako će uvođenje usluge Volvo Connect, jedinstvenog interfejsa za informacije i usluge, olakšati život njihovih klijenata.

 • R&D

  08/17/2018

  Sa licencom za masku 

  Gledajući sa veće udaljenosti, maske na prednjem dijelu modela Volvo FH i FH16 nepogrešive su i ikoničke. Uz to, veoma su i praktične. Šta, dakle, stoji iza tog projekta?

110 matches

1 of 6