Kamioni

Volvo FH Aero na plinski pogon 

Volvo FH Aero na plinski pogon je kamion na duge relacije oblikovan za aerodinamičnu efikasnost. Pokretanje na ukapljeni prirodni bioplin i HVO, smanjuje vaš CO2 otisak i omogućava vam da pređete velike udaljenosti uz veliku nosivost – ugljično neutralno kada se računa od rezervoara do točka.

Ugljično neutralni transport na duge udaljenosti

Motor na plin pruža iste performanse kao i naši dizel motori. To čini s nižim emisijama i potencijalom da radi ugljično neutralno u transportu na duge udaljenosti kada se koristi obnovljivi ukapljeni prirodni bioplin i HVO. Odaberite između 420, 460 ili 500 KS snage s do 2500 Nm obrtnog momenta.

Visoka snaga i obrtni moment

Volvo FH Aero motor na plinski pogon baziran je na tehnologiji dizel motora za znatno veću efikasnost, snagu i obrtni moment od drugih alternativa plinskih motora. To ga čini savršeno prikladnim za dugolinijske transportne zadatke s kombinovanom težinom do 60 tona i visokom produktivnošću.

Smanjen CO2 otisak

Pored ukapljenog prirodnog bioplina (bioplin) ili pogona na tekući plin (prirodni plin), motor koristi i malu količinu obnovljivog HVO ili dizel goriva. Također koristi AdBlue za naknadnu obradu izduvnih gasova. Možete smanjiti svoj CO2 otisak do 100%, izračunato od rezervoara do točka, kada koristite ukapljeni prirodni bioplin i HVO.

Kapacitet pogona na tekući plin za vaše potrebe

Optimizirajte veličinu rezervoara za Volvo FH Aero na plinski pogon i ostvarite domet do 1000 km. Ovo čini kamion pogodnim za transport na duge relacije u rastućoj mreži benzinskih pumpi.

Izgradite svoj kamion na plinski pogon

Kreirajte Volvo FH Aero na plinski pogon za svoje poslovanje. Osovine, motori i rezervoari kao i sav komfor koji želite u svojoj kabini.

Visoke performanse i domet s manje CO2

Volvo FH Aero na plinski pogon donosi performanse i produktivnost poput kamiona s dizel motorom i dovoljan domet za transport na duge udaljenosti. Smanjuje emisiju CO2 i do 100%. Ovo je izračunato od rezervoara do točka kada se koriste ukapljeni prirodni bioplin i HVO upoređeno s kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Do 60 tona

Domet do 1000 km

I do 500 KS

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.