Kamioni

Volvo FH na plinski pogon

Volvo FH na plinski pogon je snažan kamion za dugi transport koji može značajno smanjiti vaš CO2 otisak. S pogonom na ukapljeni prirodni bioplin i HVO, može preći velike udaljenosti uz veliku nosivost, potpuno ugljično neutralno kada se računa od rezervoara do točka.

Visoke performanse s manje CO2

Motori na plinski pogon u kamionu Volvo FH nude istu snagu i nivoe obrtaja kao naši dizelski motori. I to čine s nižim emisijama i potencijalom da postanu ugljično neutralni kada koriste obnovljivi ukapljeni prirodni bioplin i HVO. Odaberite između 420, 460 ili 500 KS snage s do 2500 Nm obrtnog momenta.

Više snage i obrtnog momenta

Volvo FH motor na plinski pogon baziran je na tehnologiji dizel motora i nudi znatno veću efikasnost, snagu i obrtni moment od drugih alternativa plinskih motora. To ga čini savršeno prikladnim za dugolinijske transportne zadatke s kombinovanom težinom do 60 tona.

Smanjen CO2 otisak

Motor koristi ukapljeni prirodni bioplin (bioplin) ili pogon na tekući plin (prirodni plin), ali i malu količinu obnovljivog HVO ili dizel goriva. Također koristi AdBlue za naknadnu obradu izduvnih gasova. Ovaj pogonski sklop nudi potencijal za smanjenje vašeg CO2 otiska do 100%, izračunato od rezervoara do točka, kada se koristi ukapljeni prirodni bioplin i HVO.

Kapacitet pogona na tekući plin za vaš domet

Volvo FH na plinski pogon je dostupan s tri različite veličine rezervoara koje odgovaraju vašoj primjeni. Moguć je radni domet do 1000 km, što kamion čini odličnim za transport na duge relacije u rastućoj mreži benzinskih stanica.

Prilagodite svoj Volvo FH na plinski pogon

Koliko snage vam je potrebno? Koliko ćete voziti između benzinskih stanica? I koji nivo udobnosti vam je potreban u kabini? Kreirajte svoj vrhunski Volvo FH na plinski pogon u našem proizvođaču kamiona.

Snaga s nižim emisijama

Volvo FH na plinski pogon radi kao kamion s dizel motorom, ali vam može omogućiti da smanjite emisiju CO2 do 100%. Ovo je izračunato od rezervoara do točka kada se koriste ukapljeni prirodni bioplin i HVO upoređeno s kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Do 60 tona

Domet do 1000 km

I do 500 KS

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.