Kamioni

Volvo FH Aero. Aerodinamičnost na duge staze.

Volvo FH Aero je idealan kamion za duge relacije. Njegova aerodinamična silueta kabine je dizajnirana je da uštedi energiju i smanji ugljični otisak. Odaberite između električnog, plinskog i dizelskog pogona. Ovaj kamion je pojednostavljen da vas svaki dan vozi dalje.

  Volvo FH Aero

  Primjene: Efikasan transport na duge udaljenosti
  Snaga: 420–540 KS

  Pročitajte pune specifikacije

  Volvo FH Aero Electric

  Primjene: Zadaci regionalnog i međuregionalnog transporta
  Kombinirana težina: 44 tone
  Snaga: do 490 kW
  Domet: do 300 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH Aero Electric

  Volvo FH Aero na plinski pogon

  Primjene: Zadaci transporta na duge i međuregionalne udaljenosti
  Snaga: 420–500 KS
  Domet: do 1000 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH Aero na plinski pogon

Upoznajte se s karakteristikama modela Volvo FH Aero

Aerodinamičan dizajn za krstarenje bez napora prilikom velikih brzina i jasan pogled za vozača. Udobne kabine uz integrisan Infotainment i audio iskustvo. I dodatan prostor Globetrotter XXL kabine. Zaronite u galeriju u nastavku i otkrijte šta Volvo FH Aero nudi.

Sistem za nadzor kamera

Sistem nadzora kamere poboljšava aerodinamiku kamiona radi uštede energije. Pored toga, otvara i vaše vidno polje i u dobrim i izazovnim uslovima. Noćni vid pomaže vozaču u mračnim uslovima, a režim nadzora omogućava vozaču da vidi izvan kamiona čak i kada su zavjese navučene.

Istražite naš sistem nadzora kamere

Infotainment i audio

Intuitivni interfejs vozača, sistem Infotainment i dva različita nivoa audio sistema nude integrisano iskustvo bilo da vozite ili odmarate. Zvučnici i pojačalo snage su dizajnirani za audio iskustvo na novom nivou.

Unutar kabine Globetrotter XXL

Uz svo vrijeme koje provedete u kabini, zaslužujete najbolje. Kabina Globetrotter XXL je napravljena da maksimizira vaš život na cesti. Nudi više prostora i više udobnosti. A za Volvo FH Aero, to čini očuvanim utovarnim prostorom zbog posebnih zakonskih propisa za kamione s poboljšanom energetskom efikasnošću.

Pročitajte više o životu u kabini

Prilagodite svoj kamion za duga putovanja

Prepoznatljiv profil s aerodinamičnim dizajnom koji smanjuje vaš ugljični otisak i smanjuje troškove energije. Odaberite između električnih, plinskih i dizel pogonskih sklopova. Dostupan je širok asortiman izbora i opcija za traktore i krute kamionske šasije kako biste prilagodili Volvo FH Aero svojim potrebama.

Učinkovita potrošnja goriva uz I-Save

Volvo FH Aero s funkcijom I-Save idealno je rješenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim putovanjima. Srce I-Savea je D13 motor s turbokompound tehnologijom, koji nudi više obrtnog momenta pri niskim obrtajima motora. Rezultati su glađa, tiša vožnja i značajno smanjena potrošnja goriva.

Saznajte više o I-Save

Optimizirano za vaše rute uz I-See

I-See optimizira brzinu, promjenu brzina, vožnju i zaustavljanje motora za stvarnu rutu kada vozite uz aktiviran tempomat. Uzima u obzir nadolazeću topografiju, krivine, kružne tokove i informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu. To znači da možete koristiti I-See da uštedite gorivo čim krenete na put.

Istražite I-See

Dizajniran za uštedu energije

Bilo da odaberete električni, plinski ili dizel motor, Volvo FH Aero je od temelja dizajniran za uštedu energije. Aerodinamičan oblik, aerodinamičan sistem nadzora kamere i disk kočnice bez povlačenja su tu da smanje troškove i ugljični otisak.

Tehnologija koja nadopunjuje vašu vožnju

Volvo FH Aero je napravljen da maksimalno iskoristi vaše vozačke vještine. Ugradili smo tehnologiju koja ima za cilj da svaku promjenu stepena prijenosa i manevar učini savršenom. Pogledajte bliže neke od karakteristika u galeriji slika.

Iskorištena snaga motora uz I-Shift

I-Shift čini vožnju glatkom, udobnom i efikasnom. Možete se fokusirati na cestu dok I-Shift koristi snagu motora na najoptimalniji način. Ako vozite brdovitim rutama, onda pobliže pogledajte I-Shift dvostruko kvačilo za promjenu brzina bez ikakvih prekida u pružanju snage.

Pročitajte više o mjenjaču I-Shift

Lagano i dinamičko upravljanje

Bočni vjetrovi, brazde ili rupe na cesti? Budite bez brige. Volvo Dynamic Steering ih sve filtrira i kompenzira, kako bi vaša vožnja bila lakša i još stabilnija, smanjujući opterećenje na vašim ramenima. Sistem također omogućava neke od naprednih sistema podrške vozaču koji pomažu u poboljšanju vaše bezbjednosti.

O Volvo dinamičkom upravljanju

Opcije kabine

Volvo FH Aero dolazi s nizom modela kabina koje odgovaraju vašim potrebama. U nastavku pobliže pogledajte svoje opcije.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH Aero uz kabinu Globetrotter XXL nudi odličnu udobnost vožnje i življenja za dvije osobe. Duži i širi donji krevet je dizajniran za vrhunsku udobnost spavanja.

  Kabina Globetrotter XL

  Volvo FH Aero s kabinom Globetrotter veličine XL je industrijski standard za duge vožnje. Nudi praktičan i prostran boravak za do dvije osobe.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH Aero s kabinom Globetrotter kombinuje odličnu udobnost življenja i udobnosti za do dvije osobe i visinu stajanja u motornom prostoru.

  Kabina za spavanje

  Volvo FH Aero sa spavaćom kabinom kombinuje odličnu udobnost prilikom vožnje, sigurnost i udoban smještaj za do dvije osobe uz ograničenu visinu stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FH s niskom spavaćom kabinom nudi nižu vanjsku visinu kabine u kombinaciji s izvrsnom udobnosti vožnje, udobnim smještajem za jednu osobu i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.