Kamioni

Naša globalna kampanja za zaštitu djece u saobraćaju

Zaustavite se. Pogledaj! Mahni

Dajte svoj doprinos, ma gdje se nalazili

Broj djece koja učestvuju u kampanji kompanije Volvo Trucks „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ nastavlja da raste. Cilj kampanje je da djeca u cijelom svijetu shvate kako se trebaju ponašati u saobraćaju kako bi bili sigurni. Prvo stanite. Zatim pogledajte i primijetite šta je u vašem okruženju. I na kraju, mahnite vozaču i provjerite je li vas vidio.

Ohrabrili smo zaposlene širom svijeta da se angažuju u promociji sigurnosti za svoju djecu i za djecu u njihovim zajednicama. Sve više i više zemalja postaju dio kampanje „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“.

Istinsku razliku možete napraviti ako nam se pridružite.

Kampanja „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ može spasiti živote

Svake godine u saobraćajnim nesrećama život izgubi više od 260.000 djece mlađe od 19 godina. Previše ovih nesreća uključuje kamione i autobuse. Mnogi mladi životi mogu se spasiti ako djecu naučimo kako da se ponašaju u saobraćaju.

Materijali za obuku „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ dizajnirani su kako bi pomogli roditeljima, nastavnicima, organizacijama i vlastima da obrazuju djecu putem zabavne interakcije i praktične obuke.

Sav materijal je besplatan i dostupan svima. On sadrži osnovni i sveobuhvatniji komplet, animiranu interaktivnu priču, uz powerpoint prezentaciju i uputstva za obuku.

Kompleti za obuku dostupni su na više jezika.

Savjeti koji će sačuvati nečiji život

Volvo Trucks je razvio inspirativne materijale za kampanju „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ u jednostavnom formatu. Osmišljeni su da pomognu roditeljima, nastavnicima, organizacijama i vlastima da obrazuju djecu kroz zabavnu interakciju i praktičnu obuku.

Sav materijal kampanje je besplatan i svako ga može koristiti.

Poster Format PDF Size 3 MB
Vozačka dozvola Format PDF Size 86 KB
Ulica Format PDF Size 951 KB
Interaktivna priča Format PPTX Size 188 MB

Provjerite bezbjednost iz prve ruke

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pokazati sve izuzetne bezbjednosne funkcije i odgovoriti na sva vaša pitanja o bezbjednosti.