Kamioni

Naša globalna kampanja za zaštitu djece u saobraćaju

Zaustavite se. Pogledaj! Mahni

Dajte svoj doprinos, ma gdje se nalazili

Broj djece koja učestvuju u kampanji kompanije Volvo Trucks „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ nastavlja da raste. Cilj kampanje je da djeca u cijelom svijetu shvate kako se trebaju ponašati u saobraćaju kako bi bili sigurni. Prvo stanite. Zatim pogledajte i primijetite šta je u vašem okruženju. I na kraju, mahnite vozaču i provjerite je li vas vidio.

Ohrabrili smo zaposlene širom svijeta da se angažuju u promociji sigurnosti za svoju djecu i za djecu u njihovim zajednicama. Sve više i više zemalja postaju dio kampanje „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“.

Istinsku razliku možete napraviti ako nam se pridružite.

Kampanja „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ može spasiti živote

Svake godine u saobraćajnim nesrećama život izgubi više od 260.000 djece mlađe od 19 godina. Previše ovih nesreća uključuje kamione i autobuse. Mnogi mladi životi mogu se spasiti ako djecu naučimo kako da se ponašaju u saobraćaju.

Materijali za obuku „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ dizajnirani su kako bi pomogli roditeljima, nastavnicima, organizacijama i vlastima da obrazuju djecu putem zabavne interakcije i praktične obuke.

Sav materijal je besplatan i dostupan svima. On sadrži osnovni i sveobuhvatniji komplet, animiranu interaktivnu priču, uz powerpoint prezentaciju i uputstva za obuku.

Kompleti za obuku dostupni su na više jezika.

Savjeti koji će sačuvati nečiji život

Volvo Trucks je razvio inspirativne materijale za kampanju „Stani – pogledaj lijevo i desno – mahni“ u jednostavnom formatu. Osmišljeni su da pomognu roditeljima, nastavnicima, organizacijama i vlastima da obrazuju djecu kroz zabavnu interakciju i praktičnu obuku.

Sav materijal kampanje je besplatan i svako ga može koristiti.

Provjerite bezbjednost iz prve ruke

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pokazati sve izuzetne bezbjednosne funkcije i odgovoriti na sva vaša pitanja o bezbjednosti.