Kamioni

Život u kabini 

Ako vaš zadatak zahtijeva kamion s kabinom za spavanje, možete birati između širokog spektra kabina Volvo kamiona. U svim modelima kabina, od prostranih kabina Globetrotter XXL do kompaktnijih kabina za spavanje, naći ćete unutrašnja rješenja koja svaki dan na putu mogu učiniti još boljim.

Udobnost za vaš život na putu

Kada ostanete u kabini potrebno vam je više od udobnosti vožnje. Dobar san, skladište za stvari koje ponesete, dodatno napajanje, audio sistem dobrog zvuka i prostor za kretanje – sve to doprinosi osjećaju doma daleko od kuće.

Dobar san za produktivnost

Biti odmoran znači da ćete na najbolji način obaviti odličan posao, pa se pobrinite da ste dobro naspavani dok ste na putu. Kreveti u kabinama kompanije Volvo Trucks dolaze s dušekom s oprugom koji ima zračne džepove ili dušekom od pjene koji će se prilagoditi udobnosti za odmor. Ako ste parkirani na nagibu, krevet se može prilagoditi tako da poravna nagib radi vaše udobnosti.

Režim nadzora

Kada ste parkirani, Sistem nadzora kamere se može aktivirati u režimu nadzora. Omogućuje vam praktično praćenje područja blizu kamiona na bočnom ekranu.

Održavajte klimu u kabini hladnom

Kada parkirate kamion da biste se odmorili na vrelom suncu, I-Park Cool može održati klimu u unutrašnjosti kabine hladnom koliko želite. Samo ugasite motor, a sistem klime koristi akumulator da vas rashladi.

Sistem sa dvostrukim akumulatorom

Snaga za pokretanje i udobnost

Ostanite na snazi ​​s dva odvojena seta baterija. Jedno je namijenjeno za pokretanje motora, a drugo služi za funkcije koje se koriste tokom boravka u kabini. Koristite klima-uređaj u kabini, multimedijski sistem i punite uređaje bez brige o trošenju akumulatora koji napajaju vozila.

Dugotrajniji

Sistem sa dvostrukim akumulatorima koristi tehnologiju akumulatora sa gelom za potrebe boravka u kabini, a napredni mokri akumulatori se koriste za pokretanje vozila. Baterije sa gelom se neće oštetiti ako se potpuno isprazne i imaju duži vijek trajanja od tradicionalnih mokrih baterija.

Sistem za samostalan nadzor

Ne morate brinuti o provjeravanju nivoa punjenja. Sistem vodi računa o nivoima punjenja kako bi se spriječio potpuni gubitak napajanja. Prvo će se postepeno isključiti svi pomoćni uređaji, a vi ćete dobiti upozorenje.

Svakodnevna udobnost

Frižideri i mikrovalna

Ponesite hranu, piće i druge svježe proizvode na put. Svoju kabinu možete dobiti s jednim ili dva frižidera u zavisnosti od modela kabine. Također možete pripremati tople napitke ili obroke u integriranoj mikrovalnoj pećnici, prikladno smještenoj na prednjoj gornjoj polici.

Zvuk koji vam odgovara

Dostupne su dvije različite konfiguracije audio sistema: Odabrano i prošireno. Nude vrhunski set od šest visokokvalitetnih zvučnika. Proširena verzija je dostupna za Volvo FH16 Aero, Volvo FH Aero, Volvo FH16 i Volvo FH te ga podiže na dodatni nivo sa dodanim bas zvučnikom.

Praktičan pribor

Dostupna je široka paleta Volvo dodatne opreme koja će vaš život na cesti učiniti još udobnijim i praktičnijim. Sve od integriranog aparata za kafu i držača za čaše do rješenja za odlaganje i slavine za pranje ruku.

 

Saznajte više o Volvo dodatnoj opremi 

Kabina Globetrotter XXL

Proširen prostor i udobnost

Kabina Globetrotter XXL je proširena kako bi stvorila još više prostora i udobnosti nego bilo koji drugi model kabine, i nudi istu izdašnu unutrašnju visinu kao i Globetrotter XL kabina. S aerodinamično oblikovanim kamionima Volvo FH Aero i Volvo FH16 Aero, imate priliku da nadogradite na Globetrotter XXL, bez ograničenja dužinom.

Dovoljno velika za dvoje

Globetrotter XXL kabina nudi još udobnije spavanje za dvije osobe na širem i dužem donjem ležaju – zahvaljujući dužoj kabini. Ležaj u kabini Globetrotter XXL dugačak je 213 cm. Širina u dijelu za glavu, srednjem dijelu i dijelu za stopala iznosi 99/106,5/91 cm.

Kreirajte svoj prostor u kabini

Birajte iz cijelog našeg asortimana modela kamiona i veličina kabina u sistemu Volvo Truck Builder. Kreirajte prostor koji vam je potreban za život na putu. Istražite nivoe unutrašnje opreme, sjedišta, krevete i druge opcije.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.