Kamioni

Volvo FMX. Naš najjači građevinski kamion.

Volvo FMX je jak građevinski kamion, prepun tehnologije koja olakšava i najzahtjevnije zadatke. Električni ili dizelski motori, prednja pogonska osovina, veliki razmak od tla i osovine za nošenje teških tereta. Ovaj kamion je napravljen da vas odveze tamo gdje drugi ne mogu, neovisno od postojanja puta.

  Volvo FMX

  Primjene: građevinski transport, transport za potrebe rudarstva i kamenoloma, javne usluge i komunalni saobraćaj
  Snaga: 330–540 KS

  Pogledajte pune specifikacije

  Volvo FMX Electric

  Primjene: građevinski transport, javne usluge i komunalni transport
  Težina kombinacije: do 44 tone
  Snaga: 490 kW
  Domet: do 300 km


  Saznajte više o modelu Volvo FMX Electric 

Izgrađen za prave građevinske radove

Prilagodite svoj Volvo FMX da se s lakoćom suočava s vašim izazovima. Kruta šasija kamiona dolazi s funkcijama napravljenim da povećaju vaš radni učinak i vašu produktivnost bilo da vozite po cesti ili van nje. Pogledajte izbliza naše opcije šasija u galeriji slika u nastavku.

Prednja pogonska osovina

Nabavite svoj Volvo FMX s prednjom pogonskom osovinom za maksimalnu vuču. Automatska kontrola vuče osigurava da je uključena samo kada vam je potrebna. Te se isključuje kada vam nije potrebna.

300 mm razmak od tla

Stražnji pneumatski ovjes, namjenski napravljen za građevinske kamione, nudi nenadmašnu udobnost i vuču u kombinaciji s 300 mm razmaka od tla.

Osovinski sklop za 38 tona

Povećajte svoju produktivnost uz otporno rješenje. Naš osovinski sklop za velike terete s lakoćom podnosi opterećenje do 38 tona. Savršen spoj za Volvo FMX.

Prilagodite svoj građevinski kamion

Čvrsta spoljašnjost napravljena da izdrži tešku upotrebu. Ikonični odbojnik za teške uslove rada, napravljen od 3 mm visokokvalitetnog čelika je tu da zaštiti vaš prednji dio od udubljenja i slamanja farova na bilo kojem terenu. Osovine koje nose vaše terete i pružaju trenje. Širok raspon električnih i dizelskih pogonskih sklopova vam pomaže da prilagodite Volvo FMX svojim potrebama.

Kontrola snage uz I-Shift

I-Shift nudi niz automatskih mjenjača koji vam pomažu da iskoristite sve prednosti svog pogonskog sklopa kako biste maksimalno iskoristili svoju energiju. Odaberite zupčanike i prilagođeni softver za ekstremnu mogućnost pokretanja. Vožnja s jednom pedalom dostupna je prilikom kretanja po teškom terenu i prelaska između naprijed i nazad. I-Shift će olakšati svaki dan kada su uslovi teški.
 

Istražite I-Shift 

Stabilnost uz Volvo dinamičko upravljanje.

Volvo dinamičko upravljanje vam pomaže da stabilno i precizno manevrirate uz manje napora. Ispravlja neravnine, trzaje i uvijanja kako bi se smanjilo vaše opterećenje. Sistem dodaje funkcije sistemima podrške vozaču radi poboljšanja sigurnosti i produktivnosti. Uz sve to, Volvo dinamičko upravljanje pruža eksterno upravljanje koje vam omogućava da vozite svoj kamion pomoću daljinskog upravljača kako biste poboljšali produktivnost.

O Volvo dinamičkom upravljanju 

Spremni za naporan rad

Volvo FMX je efikasan alat za profesionalce. Šasija koju je jednostavno prilagoditi vašim potrebama. Funkcije koje olakšavaju teške zadatke i omogućavaju vam da maksimalno iskoristite ono što ste uložili. Kliknite na galeriju slika da saznate više o radu s modelom Volvo FMX.

Spreman za nadgradnju

Šasija modela Volvo FMX je spremna za primjenu. Raspon izbora i opcija specifikacija čini detaljno prilagođavanje kamiona vašim potrebama lakim.
 

Više o nadogradnji 

Work Remote

Održite kontrolu nad funkcijama karoserije, radnim svjetlima, bravama na vratima i još mnogo toga dok radite oko vašeg kamiona. Work Remote proširuje vaš doseg izvan kabine.
 

Istražite naše šasije 

Indikator opterećenja za kontrolu

Iskoristite svoj kamion i ostanite unutar granica. Indikator opterećenja na ekranu vozača vam omogućava da pratite opterećenje na svakoj osovini u stvarnom vremenu.
 

Zaronite dublje u specifikacije modela Volvo FMX 

Opcije kabine

Volvo FMX kabina je vaše sklonište u teškim okruženjima te dolazi uz niz modela kabina koji odgovaraju vašim potrebama. Birajte između Sistema nadzora kamerom i bočnih retrovizora. U nastavku pobliže pogledajte svoje opcije.

  Dnevna kabina

  Volvo FMX s dnevnom kabinom nudi sigurno, udobno i ergonomsko okruženje za vozača. Dužina kabine je optimizovana za maksimiziranje dužine nosača tereta.

  Niska dnevna kabina

  Volvo FMX s niskom dnevnom kabinom nudi udobno i ergonomsko okruženje za vozača s visokim nivoom bezbjednosti. Ovo predstavlja dobar izbor kada je karoseriji potreban prostor iznad kabine ili radno okruženje ograničava visinu vozila.

  Kabina za spavanje

  Volvo FMX sa spavaćom kabinom kombinuje odličnu udobnost prilikom vožnje, sigurnost i udoban smještaj za jednu osobu i ograničenu visinu stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FMX s niskom spavaćom kabinom kombinuje odličnu udobnost prilikom vožnje, sigurnost, udoban smještaj za jednu osobu i ograničenu visinu stajanja. Savršeno se uklapa kada je nadgradnji potreban prostor na vrhu kabine.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FMX s kabinom Globetrotter kombinuje sigurnost s odličnom vožnjom i udobnošću života za do dvije osobe. Nudi mnogo skladišta i mogućnost uspravnog stajanja na podu.

  Kabina za posadu

  Kabina za posadu modela Volvo FMX ukupno može primiti do devet članova. Dizajnirana je za siguran i brz ulazak i izlazak.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.