Kamioni

Otvara se najveće svjetsko takmičenje na tržištu usluga - VISTA privlači tehničare iz cijelog svijeta

Dana 30. septembra otvara se registracija za najveće i rastuće takmičenje na tržištu usluga, VISTA - međunarodno Volvo takmičenje za servisnu obuku. Ove godine očekuje se učešće do 20.000 tehničara iz globalne distributerske mreže Volvo Trucks i Volvo Buses. Kroz timski rad i razvoj kompetencija, VISTA ima za cilj privući i zadržati kvalifikovane tehničare.
Na posljednjem takmičenju, ukupno 240 ekipa kvalifikovalo se za polufinale.
Najboljih 40 ekipa se zatim takmičilo u svjetskom finalu.

Na posljednjem takmičenju, ukupno 240 ekipa kvalifikovalo se za polufinale. Najboljih 40 ekipa se zatim takmičilo u svjetskom finalu.

Iako je VISTA takmičenje, glavni ciljevi su podsticanje timskog rada i izgradnja timskog duha i ponosa, istovremeno podstičući samopoboljšanje i razvoj vlastitih sposobnosti. To je način da osoblje na tržištu usluga poveća svoje znanje i kvalitet rada, što na kraju dovodi do poboljšane usluge kupcima i većeg zadovoljstva kupaca.

Visokokvalifikovani i motivisani tehničari omogućavaju radionicama kompanije Volvo Trucks da pravovremeno izvrše dijagnozu grešaka i riješe probleme kamiona, istovremeno ispunjavajući visoke standarde kvaliteta. Ove vještine su ključne u pomaganju kupcima da maksimalno produže rad svojih kamiona.

„Vrhunska servisna mreža presudna je za transportno poslovanje naših kupaca“, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks, te dodaje: „VISTA pokazuje koliko su nam mehaničari važni, dok ovo takmičenje istovremeno poboljšava naše vještine kako bismo pružili izvanrednu uslugu koju pružaju najbolje servisne ekipe na svijetu.“

VISTA raste iz godine u godinu i očekuje se da će 20.000 učesnika iz svjetske mreže distributera Volvo zajedno raditi u oko 5.000 timova. Takmičenje je način da kompanija Volvo Trucks odgovori na svjetski izazov, kako u pogledu zapošljavanja, tako i u pogledu zadržavanja sposobnih tehničara u radionici.

„Svjetsko prvenstvo VISTA timovima pruža priliku da pokažu svijetu za šta su sposobni i da se pred publikom od više desetina hiljada gledalaca takmiče protiv najboljih. VISTA je više od takmičenja. To je proslava timskog rada, raznolikosti i talenata, a to je ono što VISTU čini jedinstvenom“, objašnjava Anna Rogbrant, voditelj projekata VISTA.

O VISTI

VISTA je međunarodno Volvo takmičenje za servisnu obuku koje je započeto 1957. godine i prvobitno je bilo takmičenje samo za Volvo tehničare u Švedskoj. Dvadeset godina kasnije, do 1977. godine, stiglo je do svih kontinenata, privlačeći ovlaštene Volvo distributere iz cijelog svijeta. Danas je VISTA događaj koji se održava svake druge godine i najveće je takmičenje za osoblje na tržištu usluga u svijetu.

VISTA je otvorena za zastupnike Volvo Trucks i Volvo Buses, kao i za njihove tehničare širom svijeta. Da bi se kvalifikovali, timovi koji učestvuju moraju ispuniti dva dijela koja sadrže teorijska i tehnička pitanja.

Na posljednjem takmičenju koje je održano 2017/18. godine, ukupno 240 ekipa se kvalifikovalo za polufinale, koje se održavalo u Geteborgu, u Švedskoj. Najboljih 40 timova takmičilo se u Kuritibi, u Brazilu, u junu 2018. godine, na VISTA Svjetskom prvenstvu, pri čemu je estonski tim „Viies Ratas“ na kraju odnio pobjedu.

LINK ka image bank.
LINK ka informacijama o VISTA.
LINK ka press releasu u formi PDF

Za detaljnije informacije pozovite:
 

Tijana Savic
Direktor marketinga
tel.: +381 22 366 614
E-pošta: tijana.savic@volvo.com

Kompanija Volvo Trucks nudi sveobuhvatna transportna rješenja za profesionalne i poslovne kupce. Kompanija nudi potpuni asortiman kamiona za srednje i teže uslove rada. Kupcu podršku osigurava globalna mreža od 2.100 distributera i radionica u više od 130 zemalja. Volvo kamioni se sastavljaju u 15 zemalja širom svijeta. U 2018. isporučeno je više od 127.000 kamiona Volvo širom svijeta. Volvo Trucks je dio grupacije Volvo, jednog od vodećih svjetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i pogonskih sistema za brodsku i industrijsku primjenu. Grupacija nudi i finansijska i uslužna rješenja. Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrijednostima: kvalitetu, bezbjednosti i zaštiti okoliša.