Kamioni

Volvo lansira četiri nova kamiona, slažući ih jedan na drugi u spektakularnom filmu, sa predsjednikom na vrhu

Najnoviji film kompanije Volvo Trucks o lansiranju novih vozila, dostigao je novu dimenziju. Kako bi pokazao moć i snagu svoja četiri nova vozila, Volvo je izgradio kolosalni toranj od kamiona, visok 15 metara i težak 58 tona, postavljajući četiri nova kamiona jedan na drugi. Osim toga, na vrh su postavili predsjednika, Rogera Alma.

U kamionskoj industriji, izlazak novog kamiona iz proizvodnje je ogroman projekat. Ali lansiranje četiri nova kamiona istovremeno je gotovo nečuveno. Prilikom obnavljanja kompletne ponude kabinskih vozila koja su namijenjena za teške poslove, Volvo Trucks je zauzeo drugačiji pristup.

Ovaj neobični film je snimljen tokom najdublje noći i počinje prikazivanjem tornja od kamiona kao ogromnog monolita koji blista u daljini. Dok se kamera kreće prema naprijed, u prvom planu vidimo vukove, a zatim uočavamo obris žene-vozača. Kako film odmiče prema zapletu, potpomognut dimnim i svjetlosnim efektima, vidimo da je muškarac koji stoji na vrhu tornja od kamiona zapravo predsjednik kompanije Volvo Trucks, Roger Alm.

Pogledajte film „Volvo Trucks – Toranj Rogera Alma”

Film će biti prikazan prvi put jedan dan prije zvaničnog lansiranja ponude kabinskih vozila za teške poslove u Evropi, koja uključuje Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX. Četiri kamiona predstavljaju oko dvije trećine isporuka kompanije Volvo Trucks.

„Ovo je naše najveće lansiranje od kada postoji kompanija Volvo Trucks. Oni će imati ogroman uticaj na profitabilnost naših kupaca i njihovu sposobnost da se takmiče i za poslove i za najbolje vozače. Navikao sam na svakakve stvari, ali za mene je snimanje tornja od kamiona definitivno predstavljalo neobičan radni dan. A recimo samo da imam određeno poštovanje prema visinama. Ja sam čovjek koji voli da je na zemlji, u svakom smislu”, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Film je snimljen krajem 2019. godine na testnom terenu u okolini Geteborga, u Švedskoj, rodnom gradu kompanije Volvo. Toranj od kamiona i većina vizuelnih efekata su stvarni, uključujući dim i svjetla, što otkriva film snimljen iza kulisa.

„Bilo je potrebno otprilike mjesec dana da dizajniramo i izgradimo toranj, i da provjerimo je li siguran za vožnju. U osnovi, sve ovo je bilo moguće zahvaljujući čvrstom kamionu za građevinske poslove, Volvo FMX i njegovom novom osovinskom sklopu od 38 tona koji može izdržati težinu ostalih. Ali isto tako su bili potrebni stalna brzina i stabilan kurs, što je postignuto tehnologijom Volvo dinamičko upravljanje i vještinom vozača kamiona“, izjavio je Markus Wikström, inženjer kompanije Volvo Trucks i član inženjerskog tima koji je radio na tornju.

Kliknite ovdje da pogledate film snimljen iza kulisa.

LINK na slike visoke rezolucije

Za više informacija posjetite web lokaciju kompanije Volvo Trucks i kanale društvenih medija:

www.volvotrucks.com 
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/ 
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Za detaljnije informacije pozovite:

Tijana Savić

Direktor marketinga
tel.: +381 22 366 614
E-pošta: tijana.savic@volvo.com

Kompanija Volvo Trucks nudi sveobuhvatna transportna rješenja za profesionalne i poslovne kupce. Kompanija nudi potpuni asortiman kamiona za srednje i teže uslove rada. Kupcu je osigurana podrška putem globalne mreže distributera koja ima 2.100 servisnih lokacija u više od 130 zemalja. Volvo kamioni sastavljaju se u 14 zemalja širom svijeta. U 2019. godini, isporučeno je oko 131.000 kamiona Volvo širom svijeta. Volvo Trucks je dio grupacije Volvo, jednog od vodećih svjetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i pogonskih sistema za brodsku i industrijsku primjenu. Grupacija nudi i finansijska i uslužna rješenja. Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrijednostima: kvalitetu, bezbjednosti i zaštiti okoline.