Kamioni

Kompanija Volvo Trucks ponovo pokreće proizvodnju

Postrojenja Volvo Trucks u Švedskoj i Belgiji, koja su zatvorena sredinom marta ponovo počinju sa radom. Glavni pokretači i ograničenja za povećanu proizvodnju biće knjiga porudžbina, kapacitet dobavljača i lokalni propisi o socijalnom distanciranju radi spriječavanja širenja korona virusa.
Kompanija Volvo Trucks ponovo pokreće proizvodnju

Tokom pandemije korona virusa, većina radionica kompanije Volvo Trucks širom svijeta uspijela je da ostane otvorena. U Bosni i Hercegovini  servisna radionica je  bila dostupna kupcima. Međutim, pogoni za proizvodnju kamiona u Evropi morali su biti zatvoreni sredinom marta kada je globalni lanac snabdijevanja bio poremećen.

Kompanija Volvo Trucks će se i dalje fokusirati na pružanje pomoći prijevoznicima , kako bi njihovi kamioni nastavili sa radom i isporučivali robu koja je od ključne važnosti za društvo.

„Vozači kamiona, tehničari i teretni prijevoznici uložili su herojske napore tokom ove krize i naš je posao da im pomognemo da nastave da obavljaju svoj posao“, kaže Dragana Krstić,  generalni direktor, Volvo Trucks Bosna i Hercegovina.