Kamioni

Volvo FH 500 I-Save nove generacije i za dobojski Euro Stil

Euro Stil iz Doboja danas je postao vlasnik prva dva nova Volvo kamiona! Uzbuđenje nisu krili, jer su u krug preduzeća prvi put ušli kamioni ovog brenda i to iz potpuno nove FH generacije, s motorima od 500 KS i paketom za uštedu goriva I-Save.

Preduzeće se bavi proizvodnjom, trgovinom, ali i međunarodnim transportom robe i dio je grupacije Hifa Oil. Do sada su kroz vozni park prošli brojni kamioni različitih brendova, ali nikad ni jedan Volvo.

Muamer Zaimović, direktor Euro Stila, kaže da će prva dva tegljača Volvo FH500 I-Save biti svojevrsni test za buduće opredjeljenje, ali je, prema onome što je do sada čuo, siguran u to da će se uloženo brzo vratiti, što će doprinijeti da se lakše i brže realizuju planovi da se u skorije vrijeme investira u kupovinu još deset voznih jedinica.

Odluku o kupovini prvih Volvo kamiona poslovodstvo Euro Stila je donijelo na osnovu iskustava drugih transportnih kompanija u BiH, koje su bile gotovo isključive u svojoj ocjeni da je Volvo, po mnogim karakteristika, bez premca. Dobra prezentacija tehničkog osoblja Volvo Trucksa u BiH bila je presudna za potpisivanje ugovora o kupovini prva dva nova tegljača.

Euro Stil svake godine povećava obim transporta na domaćim i na međunarodnim linijama, pa se ukazala potreba za investiranjem u nove kamione. Tada je, kako kaže Zaimović, i pored velike početne investicije rizik najmanji. Posebno ga je impresioniralo to što novi kamioni s tehnološkim paketom za uštedu goriva i agensa AdBule troše čak 10 odsto goriva manje nego uporediva vozila bez tehnologije I-Save. Detaljno je upoznat i sa svim prednostima novih Volvo kamiona, među ostalim i sa poboljšanom kabinom, koja je dobila dodatni kubni metar slobodnog prostora i iz koje vozač ima odličnu preglednost ispred i oko vozila. Pogodnost koju Zaimović ističe je i mogućnost odabira dodatnog rezervoara za gorivo.