Kamioni

Volvo će na IAA predstaviti svoj put do nulte emisije

Volvo Trucks će pokazati svoju vodeću poziciju u oblasti elektromobilnosti na IAA Transportation, glavnom svjetskom sajmu za mobilnost, transport i logistiku. Kompanija će također prikazati nova sigurnosna rješenja i najnoviju tehnologiju za dekarbonizaciju transporta.
Električni asortiman kompanije Volvo Trucks je najširi u industriji, sa tri modela kamiona za teška opterećenja dostupna za naručivanje u Europi.

Opšta tema za Volvo Trucks na IAA Transportation for Commercial Vehicles, koji se održava od 20. do 25. septembra 2022. u Hanoveru, je „Ka nuli“ – nula emisija i nula nesreća.

 

Volvo Trucks će predstaviti svoju ponudu električnih kamiona – najširu u industriji – sa tri modela kamiona za teška i dva srednja teretna modela dostupna za naručivanje u Evropi. Kompanija će također pokazati svoju ponudu usluga za električne kamione, kao što su planiranje dometa i rute, rješenja za punjenje i financiranje. Osim toga, Volvo će demonstrirati i druga rješenja za pogon koji omogućavaju tegljačima da ostvare solidan napredak na svom putu ka nultim emisijama.

 

„Zajedno sa našim kupcima i njihovim kupcima mi smo na putu ka nultim emisijama. Radujemo se što ćemo pokazati naše sjajne kamione i usluge koje omogućavaju tegljačima da smanje CO2 dok u isto vrijeme vode konkurentan posao. Bez obzira na pogonsku liniju – električni, plinski ili konvencionalni dizel kamion – nudimo rješenja za povećanu energetsku efikasnost i smanjeni klimatski otisak,” kaže Roger Alm, predsjednik Volvo Trucks.

 

U oblasti sigurnosti, Volvo Trucks će, između ostalog, prikazati svoj novi sigurnosni sistem za zaštitu pješaka i biciklista. Sistem uključuje dvostruki radar na svakoj strani kamiona, kao i funkcije koje podržava kamera.

 

Volvo Trucks će imati nekoliko kamiona dostupnih za probnu vožnju u vanjskom dijelu izložbe, kao što su Volvo FL Electric i Volvo FE Electric. Osim toga, drugi kamioni poput Volvo FH sa I-Saveom, Volvo FM LNG i Volvo FH16 za najteže transportne zadatke također će biti izloženi u vanjskom izložbenom prostoru.

 

Mogućnosti za press konferenciju i intervjue:

 

Štand Volvo Trucks, Hala 21, štand A35

Kada: ponedeljak, 19. septembar od 11:50 časova

 

Roger Alm, predsjednik Volvo Trucksa, i Jessica Sandström, potpredsjednica globalnog upravljanja proizvodima, Volvo Trucks će biti dostupni za intervjue tokom 19. septembra. Ako imate dodatne zahtjeve za intervjue sa drugim predstavnicima Volvo Trucksa, molimo kontaktirajte Volvo predstavnike za odnose s medijima na štandu.

 

LINK slike visoke rezolucije

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.