Kamioni

Povjerenje krunisano i drugim Volvo Trucks Centarom u Bosni i Hercegovini

U prisustvu vjernih kupaca Volvo kamiona i brojnih gostiju, prigodnim programom obilježena je druga godina uspješnog rada Volvo Trucks centra u Matuzićima, u opštini Doboj-Jug, drugog u Volvo mreži u BiH. Otvoren u novembru 2020. godine, s namjerom da se kupcima i korisnicima Volvo kamiona maksimalno približe sve servisne i prodajne usluge, centar u Matuzićima je već stekao odličnu reputaciju ne samo u ovoj regiji, već i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.
Povjerenje krunisano i drugim Volvo Trucks Centarom u Bosni i Hercegovini

Novi Volvo Trucks Centar smješten je u krugu transportnog preduzeća Kamelia, koje je dogogodišnji poslovni partner Volvo Trucks korporacije i ima jedan od najvećih voznih parkova u BiH u kojem dominiraju tegljači Volvo FH500.

Volvo Trucks Centar u Matuzićima je poslovanje započeo bez zvanične ceremonije otvaranja – zbog tada važećih Covid ograničenja. No, bez obzira na pandemiju Covid-19, centar je sve vrijeme radio punim kapacitetom, pružao potpunu servisnu podršku korisnicima. Kupci novih Volvo kamiona, koji, su do prije dvije godine zbog narudžbina morali prelaziti veliku udaljenost do tada jedinog Volvo Truck centra u Sarajevu, dobili su mogućnost da sve procedure kao i preuzimanja novog vozila obave u Volvo Truck Centru u Matuzićima, što je sam proces ubrzalo i efikasnost podiglo na viši nivo.

Dvije godine bile su sasvim dovoljne da pet servisnih tehničara u potpunosti ovlada vještinama rutinskih intervencija, ali i da steknu dragocjena iskustva u rješavanju složenijih intrevencija na Volvo kamionima. Ovaj, kao i svi slični centri u mreži Volvo Trucks u čitavom svijetu posluje po nepisanom pravilu da ni jedan problem ni s jednim Volvo kamionom nije nerješiv i da su zaposleni u stanju da za svaki izazov u najkraćem vremenu pronađu najbolje rješenje, što je korisnicima najvažnije.

Servisno-prodajni centar u Matuzićima smješten je praktično u geografskom centru Bosne i Hercegovine, što je također od velikog značaja za većinu vlasnika i korisnika servisnih usluga koji u svom voznom parku imaju Volvo kamione.

Objekt u kojem se nalazi Volvo Trucks BiH u potpunom je skladu sa najvišim standardima renomirane švedske kompanije. Pored nekoliko administrativnih i prostorija za odmor vozača, najvažniji dio je servisna hala. Ona se potpuno uklapa u najviše standarde Volvo Trucks, a ni po čemu ne zaostaje za onom u Sarajevu. Tri prolazne servisne staze smještene su na 600 kvadratnih metara, a u jednom trenutku moguće je obavljati servisne operacije na devet kamiona. Uz sami objekt na raspolaganju je oko 4.000 kvadratnih metara parkirnog prostora, a za prilazne manevre nema nikakvih prepreka ni kamionima sa poluprikolicama ili prikolicama. Servis je opremljen specijalnim dizalicama i specijalnim alatima, dok se veliki magacin sa rezervnim dijelovima popunjava dva puta u sedmici

Zvanični dio prigodnog obilježavanja druge godine rada centra u Matuzićima otvorio je komercijalni direktor Volvo Trucks u BiH, Edin Terzić: “Zadovoljstvo nam je što ste s nama da na ovaj način zajednički obilježimo drugu godišnjicu drugog Volvo Trucks centra u BiH. Njegovim otvaranjem približili smo se našim sadašnjim i našim budućim klijentima u ovom dijelu BiH za koje će dolazak na novu lokaciji značiti mnogo manje troškova i mnogo manje utrošenog vremena. Od ideje do realizacije ovog projekta prošlo je manje od dvije godine. Izborom kompanije Kamelia za našeg partnera u ovom projektu i odabirom ove lokacije za naš drugi poslovni centar u BiH, pokazali smo koliko nam je stalo do svih vlasnika i novih kupaca Volvo kamiona u cijeloj BiH. Širokim asortimanom visokostručnih usluga ovog centra nastojimo da razvijemo svijest o važnosti održavanja Volvo kamiona u ovlaštenom servisu i korištenju originalnih Volvo rezervnih dijelova. Svih ovih godina trudili smo se da vam budemo bliži i dostupniji. Ne odustajemo od te strategije i nastavićemo raditi na poboljšanju i širenju naše mreže. I ovom prilikom, s ponosom podsećam da Volvo Trucks pravi najbolje kamione na svijetu.”

Kupci već odavno znaju da je Volvo Trucks prije nešto više od dvije godine potpuno obnovio sve svoje modele, da je kvalitet svih proizvoda dignut na još viši nivo, da Volvo nudi revolucionarnu tehnologiju za uštedu goriva I-Save, sa kojom postiže najbolje rezultate u ekonomičnoj eksploataciji u svojoj branši. Sve su to razlozi koji su, između ostalog, Volvo Trucks na tržištu kamiona u BiH učinili neprikosnovenim liderom. Pored najtraženijih kamiona iz serije FH, Volvo Trucks u BiH ove godine bilježi i povećan interes i za drugim modelima, a posebno za vrhunskim kiperima FMX.

No, VolvoTrucks ima i novih iznenađenja na šta je goste na gala večeri podsjetila i Dragana Krstić, direktorka za region Adriatic South. “Uvijek se vodimo našim glavnim vrijednostima, a to su kvalitet, bezbijednost i zaštita životne sredine. To su naše višedecenijske vodilje i osnov našeg rada, a biće i ubuduće. Zbog toga se i broj naših kupaca u BiH uvećava. Uvijek dajemo svoj maksimum, pa sa ponosom mogu reći da smo u BiH izgradili izuzetno jak tim, koji vam je uvijek na raspolaganju. Meni je pripala i ta čast da objavim sjajne novitete u poslovanju koji nas očekuju. Naime, Volvo Trucks je upravo započeo proizvodnju cijele game električnih kamiona. Mi smo spremni za uvođenje novih tehnologija. Definitivno nas očekuje zanimljiva budućnost koju smo kreirali, a na vama je da nastavite. Hvala vam što ste tu da se radujemo zajedničkim uspjesima”, rekla je, između ostalog, gospođa Krstić.

Volvo Trucks u BiH postoji već gotovo 17 godina, a uspjeh nije stigao preko noći. Na sve je podsjetio Robert Grozdanovski, direktor regije Centralna i Istočna Evropa. “Sjećam se kada sam prije šest godina na proslavi prvih 10 godina Volvo Trucks u BiH obećao da ćemo za dvije godine potpuno promijeniti način poslovanja i ponuditi vam sasvim novi nivo usluga. Tako smo se upravo za dvije godine u Sarajevu uselili u vlastiti centar građen prema najvišim Volvo svjetskim standardima. Siguran sam u to da kao korisnici znate da se to pozitivno odrazilo i na vaše poslovanje. Sve vrijeme sam vjerovao u naš tim u BiH i bio sam siguran da ćemo napraviti i više i bolje. Sve vrijeme sam vjerovao i u vas i bio siguran da nismo iznevjerili vaše povjerenje. Tada sam u Sarajevu obećao da vas čekaju i nova iznenađenja. Evo nas sada zajedno ovdje - nismo vas iznevjerili”, kazao je Grozdanovski.

Zvanični dio ceremonije završio je riječima: “Vaš uspjeh u poslovanju je i naš uspjeh. Ništa manje! Uvijek kažem, kad ste vi uspješni, onda i mi imamo priliku biti uspješni. Želimo biti vaš najbolji partner s kojim gradite vlastiti uspjeh. Hvala vam što ste nam poklonili povjerenje.”