Kamioni

Finansiranje

Važno imati pravog finansijskog partnera za svoje kamione. Onaj koji razumije vaše poslovanje i koji je uz vas u dobrim i izazovnim vremenima. Evo pet razloga zašto je finansijske usluge kompanije Volvo idealan partner za kupovinu vašeg kamiona.

Brza i jednostavna saradnja
 

Finansijske usluge kompanije Volvo pružaju financijske usluge za Volvo grupu više od 20 godina. S nama je lako poslovati, znate za nas od lokalnog distributera i kada vam je potrebna pomoć mi radimo brzo.

Jedna veličina ne odgovara svima
 

Kao što je svako od nas jedinstven, tako je i vaše poslovanje. To dobijamo kod finansijskih usluga kompanije Volvo. Želite li da vaše uplate prilagodimo vašem novčanom toku? Želite li platiti veći polog kako bi vaši mjesečni računi bili manji? Tu smo da vam pomognemo. Ako vas upoznamo i shvatimo čime se bavite i koji su vam ciljevi, možemo vam ponuditi najbolje prilagođeno rješenje. Ono koje zadovoljava vaše potrebe danas i koje je dovoljno fleksibilno da vas sa sigurnošću vodi u budućnost.

Vaš partner koji predstavlja sve što vam je potrebno
 

Bez obzira želite li jedan kamion ili čitav vozni park, novi ili korišteni, finansijske usluge kompanije Volvo vam to mogu pružiti. I ne samo u pogledu vozila – možemo pružiti i sve dijelove i servisne ugovore kako bi oni radili za vas i vaše kupce, te pružiti osiguranje koje vas štiti. Sve ove pogodnosti dostupne su kod vašeg lokalnog distributera za Volvo Trucks.

Uz vas sve vrijeme
 

Zar ne bi bilo lijepo da je posao uvijek dobar? Nažalost, poslovni ciklusi padaju i rastu, a mogu postojati i druge prepreke za vaše poslovanje. Razumijemo i uz vas smo u izazovnim, ali i dobrim vremenima. Kad se stvari zaista dogode, potrebna vam je podrška i fleksibilnost od partnera – i to je ono što možete očekivati od nas.

Drugi izvor finansiranja
 

Vaša kreditna linija u banci najbolje se koristi kao tampon za novčani tok za vaše svakodnevne aktivnosti a ne za kupovinu kamiona i pomoćnih usluga. Zato je druga kreditna linija kod finansijskih usluga kompanije Volvo mnogo bolji način za finansiranje kupovine vašeg kamiona.

Kredit u ratama

Vlasništvo od 1. dana

Budite vlasnik svog kamiona. Upravljajte uplatama. Iskoristite porezne prednosti. To je zapravo ono što predstavlja rata kredita. Kredit i kamion prikazaće se kao imovina u vašem bilansu stanja. A šta je najbolje od svega? Nakon završetka ugovora postajete vlasnik otplaćenog kamiona.

Najam sa mogućnošću kupovine

Jednostavno do vlasništva

Želite li postati vlasnik kamiona putem redovnih i predvidivih isplata? Odgovor je najam s mogućnošću kupovine. Kamion će se prikazati u i vašem bilansu stanja. A nakon što ga otplatite, on postaje vaše vlasništvo.

Finansijski zakup

Sloboda kupovine

Smanjite porezne obaveze: kamion će se prikazati i u vašem bilansu stanja. Nakon završetka ugovora imate dvije mogućnosti: vratite kamion ili ga otkupite.

Finansijski zakup

Finansiranje s poreskim olakšicama

Smatrate li da vaš otpis iznosa za kupovinu nije efikasan? Finansijski lizing nudi vam brže porezne pogodnosti. Nakon završetka ugovora imate dvije mogućnosti: produžite lizing uz nominalnu naknadu ili iskoristite neto prihod od prodaje.

Operativni lizing

Maksimalna fleksibilnost

Rješenje najma sa svim otvorenim opcijama. Nakon završetka ugovora možete vratiti kamion, otkupiti ga od nas ili nastaviti s lizingom.

Operativni lizing

Maksimalna fleksibilnost

Rješenje najma sa svim otvorenim opcijama. Nakon završetka ugovora možete vratiti kamion, otkupiti ga od nas ili nastaviti s lizingom. Osiguranje, kao i popravak i održavanje su uključeni u ugovor i osiguravaju miran san.

Operativni lizing

Rješenje bez briga

Bez rizika u pogledu amortizacije. Bez rizika u pogledu zbrinjavanja. Bez glavobolja. Jer ćete kamion unajmiti. Mjesečne otplate knjiže se kao trošak. Nakon završetka ugovora jednostavno nam vraćate kamion. Mi se brinemo za ostalo.

Ugovorni najam

Rješenje bez briga

Bez rizika u pogledu amortizacije. Bez rizika u pogledu zbrinjavanja. Bez glavobolja. Jer ćete kamion unajmiti. Osiguranje, kao i popravak i održavanje su uključeni u ugovor i osiguravaju miran san. Sve ovo u jednoj fiksnoj mjesečnoj rati. Nakon završetka ugovora jednostavno nam vraćate kamion. Mi se brinemo za ostalo.

Volvo Financial Services ne pruža porezne ili računovodstvene savjete. Kupci se moraju posavjetovati sa svojim poreznim savjetnikom ili računovođom o individualnim okolnostima.

Želite saznati više?

Naši stručnjaci za finansije pomoći će vam da prilagodite rješenje za sebe.
Nazovite ih ili ih posjetite – oni će pronaći najbolji paket za vas.