Kamioni

OBAVJEŠTENJE O KOLAČIĆIMA

Ovo obavještenje o kolačićima opisuje kako Volvo Trucks Corperation, registracijski broj kompanije 556013-9700 koja ima svoju registrovanu adresu Volvo Trucks Corporation, Maskingatan 5, 41764 GÖTEBORG u daljnjem tekstu „Volvo”, „mi”, „nas”, koristi kolačiće na www.volvotrucks.ba/bs-ba.html.

Volvo Trucks Corperation je kontrolor za upotrebu kolačića na web lokaciji, kao i za obradu vaših ličnih podataka koji se prikupljaju putem kolačića kada posjetite www.volvotrucks.ba/bs-ba.html. Više informacija o našoj obradi ličnih podataka putem kolačića pogledajte u obavještenju na našoj web lokaciji www.volvogroup.com/en/tools/privacy/privacy-ba.html.

Šta je kolačić?

Kolačić je mali dio podataka koji se šalje s web lokacije i pohranjuje na korisnikov web preglednik, mobilni telefon ili drugi uređaj dok korisnik pregledava tu web lokaciju. Kolačić može pomoći pružaocu usluga web lokacija da prepozna vaš uređaj sljedeći put kada posjetite tu web lokaciju, te vam osigurati pristup određenim funkcijama na web lokaciji i/ili prepoznati vaše obrasce pretraživanja.

Postoje dvije vrste kolačića, trajni kolačići i kolačići sesije. Kolačići sesije privremeno se pohranjuju kada vi kao posjetilac posjetite i pregledavate našu web lokaciju i brišu se kada zatvorite svoj web preglednik. Trajni kolačići se čuvaju kao fajl na računaru tokom određenog perioda, sve dok ih ne izbrišete vi kao posjetilac ili server koji ih je poslao.

Nadalje, kolačići se mogu podijeliti na kolačiće prve i treće strane. Kolačiće prve strane postavlja vlasnik web lokacije, a kolačiće treće strane postavlja druga web lokacija.

Postoje i druge tehnologije kao što su piksel oznake, web greške, web pohrana i drugi slični fajlovi i tehnologije koje mogu imati iste funkcije kao i kolačići. U ovom obavještenju o kolačićima koristimo izraz „kolačići” za kolačiće i svu sličnu tehnologiju.

Opšte informacije o kolačićima potražite na www.aboutcookies.org i/ili www.allaboutcookies.org.

Ako ne dozvolite ovoj web lokaciji da koristi kolačiće, tada vam određene funkcije ili odjeljci ove lokacije možda neće biti dostupni ili neće funkcionisati kako se očekuje. 

Koje kolačiće koristi web lokacija?

Sljedeće kolačiće koristimo u dole navedene svrhe:

Kako mogu promijeniti postavke kolačića? 

Saglasnost za upotrebu kolačića nije obavezna i u bilo kojem trenutku možete povući pristanak. Ukloniće se svi kolačići, osim onih koji su potrebni. Da biste povukli svoj pristanak, posjetite Centar za postavke kolačića ili kliknite plavu ikonu štita (Postavke kolačića) u donjem lijevom uglu svake stranice.

Neke kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. U tom slučaju, vaš preglednik automatski odbija upotrebu takvih kolačića ili vas obavještava svaki put kada web lokacija (poput naše) zatraži upotrebu kolačića. Pogledajte konkretnije informacije u nastavku

Nakon posjete našoj web lokaciji možete pregledati i izbrisati sve trajne kolačiće koji su pohranjeni u vašem pregledniku. Da bismo olakšali prepoznavanje naših kolačića, naveli smo ime svakog kolačića u gornjoj tabeli.

 

Konkretno o postavkama preglednika

Mnoge postavke web preglednika omogućavaju vam pregled i brisanje kolačića s računara i onemogućavanje ili blokiranje instalacije kolačića na računaru. Ispod možete pronaći relevantna uputstva za različite preglednike:

Chrome (link: https://support.google.com/)

Safari (link: https://support.apple.com/)

Safari za iPhone i iPad (link: https://support.apple.com/)

Internet Explorer i Microsoft Edge (link: https://support.microsoft.com/)

Firefox (link: https://support.mozilla.org/)

Opera (link: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/)

 

Buduće promjene

Zadržavamo pravo da povremeno ažuriramo i promijenimo ovo obavještenje o kolačićima, uključujući zahtjeve važećih zakona i propisa.  

Imate li pitanja?

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o našoj upotrebi kolačića, kontaktirajte DPR.VolvoTrucks@volvo.com ili idite na Volvo Group – Privatnost za više informacija.