Kamioni

Kreirajte i doživite svoj novi kamion

Kupcima Volvo kamiona nudi se mogućnost da s mobilnog telefona ili računara, uz pomoć aplikacije Volvo Truck Builder, lako i brzo "kreiraju" svoj budući kamion.

Moderne informatičke tehnologije olakšavaju, pojednostavljuju i ubrzavaju mnoge životne i poslovne procedure. Među proizvodima koji se mogu "kreirati" iz fotelje, stigli su i Volvo kamioni. Aplikacija se instalira na mobilni telefon ili joj se može pristupiti s tableta, laptopa ili desk-top računara. Budući vlasnici Volvo kamiona će biti oduševljeni s kakvom lakoćom mogu sami konfigurisati novi kamion i tako i sebi i prodavaču ubrzati i pojednostaviti definisanje precizne specifikacije vozila.

Aplikacija Volvo Truck Builder, predstavlja prvi korak prije početka pregovaranja o kupovini novog vozila. U aplikaciji se bira namjena vozila, tip šasije (solo kamion ili tegljač), motor, broj osovina, tip kabine, njena boja, nivoi spoljašnje opreme, tip prednjih svjetala, nivoi opreme u unutrašnjosti, boje i tipovi presvlaka na sjedištima.

 

Kada budući vlasnik kreira kamion po vlastitoj mjeri, nudi mu se mogućnost da vozilo vidi u "proširenoj stvarnosti" i "doživi" svoj novi kamion kao da upravo izlazi iz prodajnog centra. Štaviše, može čak i "prošetati" pored njega, otvoriti vrata i zaviriti u unutrašnjost, "izvesti" ga napolje i pogledati kako bi izgledao na stvarnim zadacima. Aplikacija omogućava da se detaljno istraži svaka funkcija da bi budući vlasnik stekao osjećaj kako bi izgledalo posjedovanje novog Volvo kamiona.

Kada budući vlasnik virtuelno "kreira" i "doživi" novi kamion, šalje ga na definisanu e-mail adresu ili kontaktira najbližeg trgovca kako bi dalje razgovarao o svojim zahtjevima.

Aplikacijom su za sad obuhvaćena četiri segmenta: regionalni i dugolinijski transport, prevoz rude i kamena, te građevinski transport. Paleta modela trenutno uključuje kamione FH, FH16, FM, FMX. Izbor motora u aplikaciji je (dizel, LNG), mjenjača (I-Shift, Dual Clutch, Crawler Gears, Powertonic), opcije eksterijera (kabine, boje, nivoi opreme, farovi), opcije šasija i osovina, opcije unutrašnjosti (nivoi opreme i sjedišta).