Kamioni

Naša budućnost je digitalna i električna

"Decenije, bolje reći godine koje dolaze, u transportnu djelatnost donose revolucionarne promjene. Prvenstveno donose maksimalnu digitalizaciju mnogih segmenata, sveopštu povezanost - vozila, vozača, proizvođača i servisa, kompletnu elektrifikaciju vozila, autonomno upravljanje.Volvo Trucks je već spreman za većinu tih izazova."

Na vrijeme smo krenuli u susret tom novom dobu. Volvo Trucks ima najveću ponudu potpuno električnih teških teretnjaka u cijeloj kamionskoj branši u svijetu. U susret tome već smo u Bosni i Hercegovini održali obuke servisnih tehničara za servisiranje električnih kamiona, i to ne na klasičan, već na virtuelan način!

Učinili smo još jedan iskorak u budućnost, zahvaljujući aplikaciji Trucks Builder. Našim potencijalnim kupcima omogućavamo da svoje novo vozilo "kreiraju" iz fotelje, da se "prošetaju" pored budućeg vozila, otvore vrata i zavire u unutrašnjost.

Volvo Trucks istovremeno kontinuirano unapređuje svoje kamione s dizelskim pogonom, u čemu postiže izvanredne rezultate. Za ilustraciju - u samo četiri godine, zahvaljujući najsavremenijim elektronskim sistemima i promjenama u mehaničkim komponentama, prosječna potrošnja dugolinijskih tegljača smanjena je za čak 18 odsto!

Novi kupci su prepoznali te, ali i druge napredne karakteristike Volvo kamiona. Kupci koji su nekada kupovali naša vozila sad se ponovo odlučuju za brend koji je simbol pouzdanosti, robustnosti, izdržljivosti, ekonomičnosti, profitabilnosti, komfora, dugovječnost.

Jedan od glavnih postulata našeg poslovanja je upravo zadovoljstvo kupaca i korisnika servisnih i drugih usluga. U ostvarenju tog cilja istrajavamo na sedam nepisanih obećanja.

Dobrodošli u svijet u mnogome izuzetnih Volvo kamiona.

Edin Terzić, komercijalni direktor Volvo Trucks Bosna i Hercegovina