Kamioni

Usluge Volvo finansijskog servisa i u Bosni i Hercegovini

Od 1. marta 2023. godine Volvo finansijski servis (VFS) svoje usluge ponovo pruža i kupcima Volvo vozila u Bosni i Hercegovini.

Na sličan način kao i u drugim državama regiona - u Srbiji, Makedoniji i u Crnoj Gori, Volvo finansijski servis je od 1. marta 2023. godine, nakon pauze od 13 godina, počeo pružati svoje usluge i na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Kupcima Volvo kamionima nude se povoljne mogućnosti prekograničnog kreditiranja iz Švedske, a osim samog kamiona, omogućeno je i kreditiranje specijalnih nadgradnji, kao i priključnih vozila koja se nabavljaju istovremeno s Volvo kamionima.

U regionu Adriatic South, Volvo finansijski servis je svoje usluge prvo počeo nuditi u Srbiji, još od 1998. godine. Do sad je VFS u regionu uspješno realizovao više hiljada kreditnih aranžmana, koji su ujedno i jedan od najpopularnijih načina za finansiranje kupovine kamiona ili kompleta vozila odmah spremnih za eksploataciju.

Volvo finansijski servis (VFS - Volvo Financial Services) ima više od 1.500 zaposlenih u više od 50 država širom svijeta. Finansijska rješenja koja pruža kompanija Volvo Financial Services su studiozno pripremljena i fleksibilna, prilagođena poslovanju i finansijskim mogućnostima svakog pojedinačnog kupca. Osim novih, finansira i kupovinu polovnih kamiona, autobusa kao i građevinskih mašina iz programa Volvo Construction Equipment.