Kamioni

Povjerenje krunisano drugim Volvo Trucks centrom u BiH


U prisustvu vjernih kupaca Volvo kamiona i brojnih gostiju, srednom septembra prigodnim programom obilježena je druga godina uspješnog rada Volvo Trucks centra u Matuzićima, u opštini Doboj-Jug, drugog u Volvo mreži u BiH.

Otvoren u novembru 2020. godine, s namjerom da se kupcima i korisnicima Volvo kamiona maksimalno približe sve servisne i prodajne usluge, centar u Matuzićima je već stekao odličnu reputaciju ne samo u ovoj regiji, već i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. Novi centar smješten je u krugu transportnog preduzeća Kamelia, koje je dogogodišnji poslovni partner Volvo Trucks korporacije i ima jedan od najvećih voznih parkova u BiH u kojem dominiraju tegljači Volvo FH500.

Volvo Trucks Centar u Matuzićima je poslovanje započeo bez zvanične ceremonije otvaranja – zbog tada važećih Covid ograničenja. No, bez obzira na pandemiju, centar je sve vrijeme radio punim kapacitetom, pružao potpunu servisnu podršku korisnicima. Kupci novih Volvo kamiona, koji, su do prije dvije godine zbog narudžbina morali prelaziti veliku udaljenost do tada jedinog Volvo Truck centra u Sarajevu, dobili su mogućnost da sve procedure kao i preuzimanja novog vozila obave u Volvo Truck Centru u Matuzićima, što je sam proces ubrzalo i efikasnost podiglo na viši nivo.

Objekt u kojem se nalazi Volvo Trucks BiH u potpunom je skladu sa najvišim standardima renomirane švedske kompanije. Pored nekoliko administrativnih i prostorija za odmor vozača, najvažniji dio je servisna hala. Ona se potpuno uklapa u najviše standarde Volvo Trucks, a ni po čemu ne zaostaje za onom u Sarajevu. Tri prolazne servisne staze smještene su na 600 kvadratnih metara, a u jednom trenutku moguće je obavljati servisne operacije na devet kamiona. Uz sami objekt na raspolaganju je oko 4.000 kvadratnih metara parkirnog prostora, a za prilazne manevre nema nikakvih prepreka ni kamionima sa poluprikolicama ili prikolicama. Servis je opremljen specijalnim dizalicama i specijalnim alatima, dok se veliki magacin sa rezervnim dijelovima popunjava dva puta u sedmici.

Zvanični dio prigodnog obilježavanja druge godine rada centra u Matuzićima otvorio je komercijalni direktor Volvo Trucks u BiH, Edin Terzić: “Servisno-prodajni centar u Matuzićima smješten je praktično u geografskom centru Bosne i Hercegovine, što je također od velikog značaja za većinu vlasnika i korisnika servisnih usluga koji u svom voznom parku imaju Volvo kamione“, rekao je, između ostalog gospodin Terzić.

“Već decenijama istrajavamo na glavnim vrijednostima brenda Volvo, a to su kvalitet, bezbijednost i zaštita životne sredine. To cijene i naši dosadašnji kupci u BiH, ali zbog toga se iz godine u godinu uvećava i broj novih“, s ponosom se okupljenima obradila direktora Volvo Trucks Regiona Adriatic South, Dragana Krstić.

„Volvo Trucks u BiH postoji već gotovo 17 godina, a uspjeh nije stigao preko noći. Sjećam se kada sam prije šest godina na proslavi prvih 10 godina Volvo Trucks u BiH obećao da ćemo za dvije godine potpuno promijeniti način poslovanja i ponuditi sasvim novi nivo usluga. Tako smo se pred kraj 2018. u sarajevskom predgrađu Vlakovo uselili u vlastiti centar građen prema najvišim Volvo svjetskim standardima. Na njegovom otvaranju sam obećao da stižu nova iznenađenja i evo nas sada u sjajnom objketu u Matuzićima“, rekao je između ostalog stariji potpredsednik prodaje za region Central East & East u Volvo Trucks, Robert Grozdanovski.