Kamioni

Saznajte više o tome kako podržavamo ovaj segment u ovom segmentu interaktivne brošure

Tamo gdje su svi brojevi ekstremni

Teški prevozi

Ako preuzmete najteže zadatke, tada trebate ići izvan uobičajenog i raditi ono što niko drugi ne može. Vi ste stručnjak i vaši su izazovi jedinstveni. Naša rješenja vode računa da uvijek imate kontrolu nad vozilom, bilo da polako vučete teret ili se krećete određenim tempom. Vi zapravo možete dobiti vozilo koje nudi izvrsnu startnost u kombinaciji sa težinama do 325 tona. 

Volvo FH16

Ogromna snaga i udobnost

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 550 – 750 KS.

Prostrane i udobne kabine u pet veličina. Optimizovano za velike udaljenosti. Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

I-Shift sa brzinama puzanja. I-Shift za zahtjevne zadatke. Vožnja unazad različitim brzinama. Motor snage 750 KS. Visoki GCW, 325 tona.

Volvo FH

Izvrsna udobnost i efikasnost

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 420 – 540 KS.

Prostrane i udobne kabine u pet veličina. Optimizovano za velike udaljenosti.

Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, tekući plin, biodizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim podešenjima i pomoći za stabilnost. I-Shift sa brzinama puzanja. Vožnja unazad različitim brzinama. Podizanje tandemske osovine. Branik za teške uslove rada.

Karakteristike koje nudi Volvo Trucks za vaše poslovanje

Istražite rješenja napravljena da vaš život učine lakšim i poslovanje još boljim.

I-Shift sa izuzetno malim brzinama puzanja
Ostvarite izvrsnu startnost uz kombinaciju težina do 325 tona i osigurajte potpunu kontrolu nad snagom pri vrlo malim brzinama. Pri čemu ne morate praviti kompromis ni sa potrošnjom goriva, ni sa startnošću. 

Do 750 konjskih snaga, kojima je lako upravljati
Uz Volvo, imaćete svu potrebnu snagu u svojim rukama. Iza volana kamiona Volvo FH16 nalazi se i do 750 KS i 3550 Nm obrtnog momenta. 

Osovinski sklop za 38 tona
Izdržljivo rješenje koje povećava vašu korisnu nosivost. Naš osovinski sklop za velike terete sa lakoćom može podnijeti opterećenje do 38 tona.

Osovinsko opterećenje i kontrola vuče
Interfejs za vozača vam pruža detaljnu kontrolu nad opterećenjem na svakoj osovini i svim diferencijalima. Samo okrenite upravljač u smjeru kazaljke na satu da biste povećali vuču.

Sigurno spuštanje nizbrdicom pomoću zajedničke kočnice
Potpuno natovareni kamion i prikolica spuštaju se niz padinu. Zajednička kočnica aktivira kočnice na točkovima prikolice kako bi se kamion i prikolica izravnali i da bi se izbjeglo bočno proklizavanje. 

Robustan prednji dio
Projektovan za najteži teren na svijetu, robustan prednji dio s branikom za teške uslove rada i štitnikom kartera štiti vitalne dijelove, kao što su prednja svjetla i dijelovi motora. Naleti na stijene i šljunak neće vas zaustaviti. 

Vidljivost
Velike površine prozora i dobro projektovani retrovizori nude odličnu vidljivost. Osim toga, možete dodati do osam kamera, s prikazivanjem sadržaja na bočnom ekranu. Kontrola će biti u vašim rukama.

Kuka za vuču
Gurajte ili povlačite ekstremna opterećenja, koristeći kuku za vuču integrisanu sa prednje strane. Savršeno kada se povezuju dva ili više kamiona u istoj kombinaciji.

Kočioni kapacitet za sve potrebe
Naše pomoćne kočnice vam pružaju kontrolu nad svim situacijama. Retarder vam pruža stabilan kapacitet pri velikim brzinama. A u kombinaciji sa I-Shiftom sa brzinama puzanja, Volvo motorna kočnica pokriva vaše potrebe čak i pri vrlo malim brzinama.

Volvo dinamičko upravljanje onako kako želite
Tražite li savršenu stabilnost i kontrolu pri svim brzinama, u kombinaciji s manjim opterećenjem vaših ramena čak i kada prevozite ekstremno težak teret? Pogledajte detaljnije Volvo dinamičko upravljanje. 

Prostrane kabine
Sve naše kabine nude puno prostora za vas i stvari koje su vam potrebne. Uz 220 cm maksimalne unutrašnje visine za stajanje, Globetrotter XL kabina nudi izvrstan komfor za život na cesti. A ako to nije dovoljno, postoji još prostraniji izbor koji smo nazvali Globetrotter XXL. 

Volvo Zlatni ugovor
Najbolji način da osigurate radni učinak je Volvo Zlatni ugovor koji uključuje sva preventivna održavanja i popravke kamiona uz fiksnu mjesečnu naknadu. Vaš kamion također daljinski komunicira s radionicom kako bismo učinili vaše posjete što efikasnijim. Vaš kamion održavamo u najboljem mogućem stanju, a vi imate potpunu kontrolu nad svojim troškovima. Ako vaša kilometraža varira, potražite Flexi-Zlatni ugovor koji nudi isto pokriće, ali uz naknadu koja je prilagođena dinamici vašeg poslovanja.

Referentni klijent

U ovim okolnostima sjajno je što se možemo pouzdati u sistem upravljanja kamiona i automatski sistem prenosa. To nas smiruje pa se možemo koncentrisati na put bez puno briga.

Bavite se teškim poslovima?

Razgovarajte sa svojim lokalnim prodavačem kompanije Volvo Trucks da biste pronašli najbolje rješenje za svoju prevozničku organizaciju.